X

یادداشت های دکتر حمید پورشریفی

یاداشت های اجتماعی - حرفه ای دکتر حمید پورشریفی
مدیر سایت
/ دسته بندی ها: یادداشت

از روز ملی روانشناس و مشاور تا روز جهانی روانشناسی: گفته ها و ناگفته ها

 اختصاص روزی به نام یک رشته علمی و یا به نام یک صنف، سودمندی هایی دارد که به خوبی به آن واقفیم.

 

ضرورت نامگذاری روزی ملی برای روانشناس و مشاور، در دوره دوم توسط شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تصریح شد و نهم اردیبهشت ماه، روز تصویب قانون تشکیل سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، به عنوان روز روانشناس و مشاور پیشنهاد شد. در آن دوره، پیگیری هایی برای درج این روز در تقویم صورت گرفت و نتایج سودمندی حاصل نشد.

 

چند سالی گذشت و نیاز به داشتن روزی بنام روانشناس و مشاور، توسط روانشناسان و مشاوران مختلف بیش از پیش احساس شد. اینچنین بود که آذربایجان در این کار پیشقدم شد و برای قدردانی از زحمات زنده یاد دکتر میرتقی گروسی فرشی، رئیس اسبق سازمان نظام روانشناسی و مشاوره آذربایجانشرقی، زادروز ایشان، یعنی 27 بهمن ماه را به عنوان روز روانشناس و مشاور در سطح استان آذربایجانشرقی اعلام کردند. به زودی و به صورتی خودکار روز روانشناس و مشاور در آذربایجانشرقی، به سطح ملی وسعت یافت بطوریکه به تدریج بعضی ها، بی آنکه اطلاع داشته باشند عبارت « در آذربایجانشرقی» را از قلم انداختند.

 

ضرورت روزافزون اختصاص روزی ملی برای روانشناس و مشاور، موجب شد که سومین شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، با تاکید بر مصوبه شورای قبلی، بار دیگر نهم اردیبهشت ماه را به عنوان روز روانشناس و مشاور در نظر گرفت.

به دنبال تصویب شورای مرکزی سازمان نظام، در سال 1395 روز روانشناس و مشاور در ایران برای بار اول در سطح ملی به صورت جدی برگزار شد که بارزترین آن برگزاری مراسم در تالار وحدت تهران بود. این مراسم توسط سازمان نظام روانشناسی و مشاوره و سازمان بهزیستی کشور برگزار شد. مراسم روز روانشناس در تالار وحدت از بابت جنبه های مثبت و نه چندان مثبت نقدهایی را به دنبال داشت. یکی از وجوه مثبت برگزاری این مراسم، مطرح شدن هرچه بیشتر روانشناسی و مشاوره در سطح رسانه ها بود. در عین حال برخی افراد بر این باور بودند که در این مراسم برخی از افراد برجسته شدند و از این مراسم برای انتخابات دوره چهارم سازمان نظام روانشناسی و مشاوره به نفع برخی از افراد استفاده تبلیغاتی به عمل آمد. با این وجود، سودمندی مراسم بیشتر از جنبه­های نه چندان مثبت آن بود.

 

و اما روز جهانی روانشناسی یا به عبارتی دقیق تر روز جهانی روانشناسی در سازمان ملل؛

بیستم آوریل 2017، دهمین سالگرد روز جهانی روانشناسی در سازمان ملل متحد برگزار می­شود.

امسال دانشگاه شهید بهشتی و سازمان بهزیستی کشور با همراهی منظومه انجمن های روانشناسی و مشاوره کشور، مقارن با بزرگداشت روز جهانی روانشناسی در سازمان ملل متحد، طی برنامه ای با عنوان «نخستین جشنواره روانشناسی و مشاوره»، این روز را به تاریخ پنجشنبه 31 فروردین در دانشگاه شهید بهشتی (سالن ابوریحان، ساعت 16) گرامی می دارند. این اقدام ارزنده است و بی شک سودمندی های خاص خود را برای رشته و حرفه روانشناسی و مشاوره به ارمغان خواهد آورد.

 

برخلاف برخی وب­نوشته­های بی نام که گرامیداشت روز جهانی روانشناسی و برگزاری جشنواره روانشناسی و مشاوره را کمرنگ کردن روز ملی روانشناس و مشاور قلمداد کرده بودند، از نگاه اینجانب، این برنامه نافی گرامیداشت روز ملی روانشناس و مشاور و نیز ناارزنده سازی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره نیست. اگرچه برخی از انجمن­های علمی مشارکت کننده در این برنامه، ممکن است به برخی از مسئولین فعلی سازمان (مسئولین باقی مانده از دوره سوم که هنوز تکلیف مسئولیتی شان در دوره چهارم مشخص نشده است) نقدهای جدی داشته باشند، اما بر اساس شواهد موجود، همه انجمن­های علمی و مشاوره با تمام وجود علاقمند قوام سازمان نظام روانشناسی و مشاوره هستند و بر گرامیداشت روز تصویب سازمان نظام به عنوان روز روانشناس و مشاور وحدت نظر دارند. وب­نوشته­های ذکر شده با هر انگیزه که صورت گرفته باشد و طرح چالش­ها با سازمان بهزیستی، به شیوه­ای ناپخته، آنهم در آستانه روز ملی روانشناس و مشاور ناقض وحدت ملی روانشناسان و مشاوران است.

 

پیشاپیش روز جهانی روانشناسی در سازمان ملل متحد (20 آوریل) و روز ملی روانشناس و مشاور (9 اردیبهشت) را به همه هم رشته ای ها و هم حرفه ای های عزیزم تبریک می گویم و امیدوارم روانشناسان و مشاوران ارجمند، با پیام­ها، نوشته­ها و مراسم در استان­ها و دانشگاه­های مختلف، از این فرصت­های ارزشمند برای قدردانی از جایگاه متخصصان روانشناسی و مشاوره و ترویج این رشته های علمی حداکثر بهره برداری لازم را بعمل آورند.

 

دکتر حمید پورشریفی

عضو شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در دوره سوم

 

28 فروردین 1396

@DrPoursharifi

https://telegram.me/DrPoursharifi

مطلب قبلی روانشناسانِ خویشتن دار موثرترند؛ از بزرگواری های پیش کسوتان بیاموزیم.
مطلب بعدی حذف کارورزی
چاپ
878 به این مطلب امتیاز دهید:
هیچ امتیازی موجود نیست

دیدگاه خود را درج فرمایید

افزودن دیدگاه

x