متخصصان آموزش دهنده به عموم

مدیر سایت
0 19024

شقایق جلالی

کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی

RSS
متخصصان آموزش دهنده به عموم
مشکلات مثبت اندیشی
Anonym
/ دسته بندی ها: مطالعه برای عموم

مشکلات مثبت اندیشی

جول میندل
مترجم: عاطفه محمدصادق
(این متن به سفارش مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی ترجمه شده است)

آیا خودمان را فریب می دهیم؟
 تا به حال چقدر از مثبت اندیشی استفاده کرده اید؟آیا زندگی شما را متحول کرده است؟ احتمالا نه. اما چرا مثبت اندیش بودن رواج زیادی دارد؟ شاید به این دلیل است که افکار منفی درباره خودمان، دنیا و آینده موجب خشم، اضطراب و افسردگی ما می شود. و برای بهتر شدن منطقی است که دوست داشته باشیم مثبت اندیش یا خوشبین باشیم اما اگر این مثبت اندیشی باورناپذیر، غیر واقعی یا متفاوت از تجارب زندگی ما باشد، این راهبردها می تواند نتیجه معکوس داشته باشد. تصور کنید هرروز به خودم بگویم من آدمی آرام و صبور هستم اما در واقعیت به خاطر پرخاشگری مشکلات متعددی داشته باشم.

 هنگامی که مثبت اندیشی دردسرساز می شود:
 آیا تا به حال شده به خودتان بگویید شما یک مصاحبه شغلی عالی دارید و بلافاصله هم استخدام شوید؟ بگویید من یک سخنرانی عالی خواهم داشت و یک ارائه بی نقص داشته باشید؟ یا بگویید می خواهم با یک غریبه گفتگو کنم و او عظمت مرا خواهد دید و بعد او از صحبت با شما شگفت زده شود؟ یا به خودتان بگویید من می توانم رژیم بگیرم و تا همیشه با انگیزه شوید؟ گاهی اعتقاداتی مثل این توسط واکنش های مثبت دیگران و دیگر موفقیت های ما تقویت می شوند. اما گاهی ما نتایج ناامید کننده ای را تجربه می کنیم که با پیشگویی هایمان مطابقت ندارند. اگر سعی کنیم تمام موقعیت های زندگی خود را با مثبت اندیشی بگذرانیم، زمانی که زندگی خوب پیش نمی رود چه اتفاقی خواهد افتاد؟ وقتی اعتقادات و تجربیات با یکدیگر همخوان نیستند، ما سردرگم، ناامید و گیج خواهیم شد. به دلیل است که مثبت اندیشی محدودیت هایی دارد. این نحوه تفکر باعث می شود ما فقط موقعیت هایی را که مثبت هستند ببینیم و تمام جنبه های زندگی خود را نچشیم.

 پس چه کاری باید کرد؟
 بهترین کار این است که افکار صحیح و مفید را جایگزین افکار منفی کنیم. مثلا وقتی افکار غیر منطقی خود را پیدا کردید، دقت و صحت آن را ارزیابی کنید. می توانید این سوالات را از خود بپرسید: 1.چه شواهدی این فکر مرا تایید می کند؟ 2.آیا شواهدی وجود دارد این فکر را رد کند؟ 3.درباره این موقعیت چه فکرهای دیگری می توان کرد که درست تر باشد؟ بعد، سودمندی این افکار و اینکه آیا تغییر آنها به نفع شماست یا خیر را بررسی کنید. می توان این سوالات را پرسید: 1.اثرات احتمالی این فکر چیست؟ 2.روی هیجان و احساس من چه تاثیری دارد؟و همینطور رفتار من؟ 3. اگر این فکر را تغییر دهم چه اتفاقی می افتد؟ با استفاده از این تمرینات می توانید به سمت تفکر صحیح تر و منطقی تر حرکت کرده و تاثیر بسیار زیاد و مفیدی را روی احساسات ناخوشایند خود بگذارید. 

حقوق معنوی محفوظ و ذکر منبع با کتاب‌شناسی زیر بلامانع است:
میندل، جول. (1395).  مشکلات مثبت اندیشی. عاطفه محمدصادق (مترجم). برگرفته در روز؟؟ سال؟؟ از سایت مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی http://mrmz.ir/  
مطلب قبلی شش نکته برای تاثیرگذاری روی دیگران در اولین ملاقات
مطلب بعدی هشت ویژگی افراد با اعتماد به نفس
چاپ
2911 به این مطلب امتیاز دهید:
5/0

لطفا برای ارسال نظر وارد سایت شوید یا ثبت نام نمایید

x
پیوستن به دریافت کنندگان پیامک های مرکز

  

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های تخصصی 

جهت دریافت اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی

 

 

 

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های ویژه عموم

جهت دریافت اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی