مقالات روانشناسی: مطالب علمی روانشناسی متخصصان و عموم

ویژه مطالعه

 

مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی، در راستای بخشی از رسالت خود که همانا ارتقای دانش روانشناختی متخصصان و نیز عموم مردم به ویژه مراجعان مراکز خدمات روانشناسی و مشاوره می باشد، قصد دارد مطالبی را با عنوان ویژه مطالعه فراهم و انتشار نماید. از مخاطبان محترم سایت مرکز انتظار می رود گاه گاهی به این صفحه از سایت مراجعه نمایند و از همکاران متخصص مرکز و دیگر اعضای حرفه انتظار می رود نسبت به تهیه و ارسال مطالب اقدام نمایند تا با نام خودشان در سایت منتشر شود.

 

 

چرا وقتی دلیلی برای دروغگویی نیست، برخی افراد دروغ می گویند؟
چرا وقتی دلیلی برای دروغگویی نیست، برخی افراد دروغ می گویند؟
مدیر سایت
/ دسته بندی ها: مطالعه برای عموم

چرا وقتی دلیلی برای دروغگویی نیست، برخی افراد دروغ می گویند؟

 دیوید لی
مترجم: عاطفه محمدصادق
(این متن به سفارش مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی تهیه و تنظیم شده است)
 دروغگویی یک اختلال بالینی نیست، با اینحال می تواند نشانه ای از اختلالات دیگری مثل اختلالات شخصیت یا مانیا باشد. اما برخی افراد به دروغگویی عادت کرده اند حتی وقتی هدف خاصی هم ندارند باز دروغ می گویند.

 1.موضوع برای آنها مهم است: اولین دلیل دروغگویی افراد این است که فکر می کنند موضوع واقعا مهم است. در حالیکه اطرافیان فکر می کنند این مسئله خیلی بی اهمیت است، دروغگوها معتقدند این یک موضوع بسیار مهم است. آنها خودشان را به خاطر اهمیت خیالی موضوع تحت فشار می گذارند، در حالیکه شما اصلا درک نمی کنید چرا  انقدر برایشان مهم است. می توانید از آنها بپرسید:" به نظر می رسه این موضوع واقعا برای تو مهمه، چرا؟

 2.فکر می کنند گفتن حقیقت یعنی از دست دادن کنترل‌شان: اغلب افراد دروغ می گویند چون سعی می کنند روی یک موقعیت کنترل و روی تصمیماتشان نفوذ داشته باشند و واکنشی که می خواهند نشان دهند. حقیقت می تواند گاهی اوقات "نامناسب" باشد چرا که دلخواه ما نیست.

 3.نمی خواهند شما را ناامید کنند: اغلب افرادی که پشت هم دروغ می گویند واقعا نگران بی احترامی به اطرافیانشان هستند. آنها می خواهند دوست داشتنی، موثر و با ارزش باشند. آنها نگرانند که حقیقت ممکن است باعث طرد شدن یا شرمنده شدن‌شان شود.

 4.دروغ های گلوله برفی: کارتون پینوکیو را به خاطر بیاورید. وقتی دروغ می گفت برای پوشاندن دروغ قبلی مجبور می شد دروغ جدیدی بگوید و همین طور یکی پس از دیگری. آنها فکر می کنند اگر به دروغشان اعتراف کنند در واقع دارند به دروغگو بودنشان اعتراف می کنند و شما دیگر به آنها اعتماد نخواهید کرد.

 5.فکر می کنند فلان حرف که دروغ نیست: وقتی تحت فشار هستیم فکر ما در باره موضوعات می تواند عوض شود. مغز ما می خواهد بقای ما را حفظ کند و حال ما خوب باشد، بنابراین بسیاری از خاطرات ما تحریف و بازسازی شده اند. وقتی افراد دروغی می گویند در واقع آن را باور می کنند. در موقعیت فشار و استرس فقط به دنبال راهی برای خلاصی از وضعیت می گردند.

6.آنها "می خواهند" که درست کار باشند. دروغگوها ممکن است بخواهند درست کار باشند، آنها عمیقا دوست دارند حقیقت را بگویند. اما گاهی دروغگوها امید دارند با گفتن دروغ های پشت سر هم و باور کردن آنها، دروغ هایشان به حقیقت بپیوندد که در دنیای فعلی امری بعید است.

 بیشتر مردم، بیشتر اوقات راستش را می گویند. فهمیدن انگیزه های مردم برای دروغگویی شاید همدلی ما را با آنها افزایش دهد اما برای عملکرد موثر در دنیای واقعی لازم است مردم یاد بگیرند که صادق تر باشند. پذیرای حقیقت باشید و به افراد توضیح دهید که حقیقت چیز ترسناکی نیست و با گفتن حقیقت، دنیا به آخر نمی رسد. تقویت و به رسمیت شناختن فردی که حقیقت را می گوید، راه محکمی برای افزایش راستگویی افراد است. به افراد کمک کنید شجاعت گفتن حقیقت را داشته باشند حتی اگر حقیقت کاملا خشن و سرد باشد. گاهی واکنش های ما موجب تقویت دروغگویی در دیگران می شود. هیچوقت به افراد نگویید چرا دروغ می گویی؟این سوال باعث دروغ گفتن های بیشتر می شود. بپرسید چرا این مسئله انقدر برای تو مهم است؟ چرا میخواهی من وضعیت را اینطور که تو می گویی ببینم؟

حقوق معنوی محفوظ و ذکر منبع با کتاب‌شناسی زیر بلامانع است: 
لی، دیوید. (1396).چرا وقتی دلیلی برای دروغگویی نیست، برخی افراد دروغ می گویند؟. عاطفه محمدصادق (مترجم). برگرفته در روز؟؟ سال؟؟ از سایت مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی HTTP://MRMZ.IR/  

مطلب قبلی تله های زندگی
مطلب بعدی با احساس تنهایی ام چه کنم؟
چاپ
4834 به این مطلب امتیاز دهید:
2/3

دیدگاه خود را درج فرمایید

افزودن دیدگاه

x
اخبار و رویدادهای جدید
0 10868

پیام تسلیت

 

مرکز مشاوره ی زندگی با نهایت تاسف و تاثر درگذشت برادر گرامی جناب آقای دکتر مرتضی کشمیری را خدمت ایشان و خانواده‌ی محترمشان تسلیت عرض نموده و صبر جزیل  ‎برای ایشان آرزومند است.

0 21612

کارگاه های عموم

فرزند پرورری - مقابله با اهمالکاری - مدیریت خشم - ارتباط موثر بین فردی - تربیت جنسی - آموزش جراتمندی - مهارت های ارتباط موثر زناشویی

RSS
پیوستن به دریافت کنندگان پیامک های مرکز

  

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های تخصصی 

جهت دریافت اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی

 

 

 

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های ویژه عموم

جهت دریافت اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی