اگرچه حرفه روانشناسی و مشاوره محبوب است و آبروی آن وابسته به افراد نیست.
ولی وضعیت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره نیازمند مداخله فوری است.
✅ اگرچه حرفهی روانشناسی و مشاوره محبوب است و آبروی آن وابسته به افراد نیست.
🔴 ولی وضعیت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره نیازمند مداخله فوری است.
💠 رسانههایی خبر از بازداشت دکتر عباسعلی اللهیاری دادند.
http://www.didbaniran.ir/fa/tiny/news-52014
🔸 دکتر اللهیاری، در دوره سوم رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره بودند و با توجه به عدم مشخص شدن رئیس سازمان در دوره چهارم، همچنان عنوان ریاست این سازمان را دارا بودند.
🔸 خبر بازداشت دکتر اللهیاری، برای جامعهی روانشناسی و مشاوره، تاسف انگیز است؛ چرا که هم مرتبط با عضوی از این جامعه است و هم در تیتر خبر، عنوان ریاست سازمان نظام روانشناسی درج شده است در حالی که گویا مساله ایشان، مشکلات مالی با غیر روانشناسان بوده و هنوز مسائل مالی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره رسیدگی و شفافسازی نشده است.
🔸 به دنبال انتشار این اخبار، نظراتی در فضای مجازی مطرح شد و برخی از روانشناسان و مشاوران نگران خدشهدار شدن شان و اعتبار رشته و حرفه بودند. اگرچه این خبر تاسفانگیز است ولی حتی اگر خبر به نقش ایشان در سازمان نظام مربوط میشد، با چنین رخدادهایی یک حرفه زیر سئوال نمیرود، کمااینکه موارد اخیری که در سازمان نظام مهندسی رخ داد، هیچ تاثیر منفی بر جایگاه و منزلت مهندسان عزیز نداشته است، به ویژه اینکه روانشناسی و مشاوره، حرفهای محبوب است و دلایلی از این محبوبیت در یادداشت «روانشناسی در ایران: رشته ای علمی و جذاب، حرفه ای تخصصی و کارآمد» به نگارش در آمده است.
http://poursharifi.ir/Notes/روانشناسی-در-ایران-رشته-ای-علمی-و-جذاب-حرفه-ای-تخصصی-و-کارآمد
💠 در این نوشته، چند «ای کاش» مطرح میشود و بلافاصله «ای کاشها» رها میشود و به راهکارهای مداخله فوری پرداخته میشود.
💠 ای کاشها:
🔸 با وجود اینکه خبر بازداشت دکتر اللهیاری، تاثیر خاصی بر منزلت و جایگاه رشته و حرفهی روانشناسی و مشاوره نخواهد داشت، اما کاش یا چنین موردی پیش نمیآمد یا اینکه حداقل چنین خبری زمانی رخ نمیداد که ایشان عنوان ریاست سازمان را دارا بودند. کاش آقای دکتر اللهیاری با گوش دادن به توصیههای دلسوزان رشته و حرفه، بیش از این، مسئولانهتر و مدبرانهتر، به گونهای عمل میکردند که در صورت چنین رخدادی که برایشان قابل پیشبینی بود، حرفه با ترکشهای خبر مواجه نمیشد. یکی از این توصیهها قریب 280 روز پیش به تاریخ 9 دیماه 1396 ارایه شده بود:
http://poursharifi.ir/Notes/جناب-آقای-دکتر-اللهیاری-لطفا-هم-به-خاطر-حرفه-و-هم-به-خاطر-وجاهت-خودتان-انصراف-دهید
🔸 و ای کاش شورای محترم مرکزی، حساسیت امر را بیش از این در مییافتند و به جای تعطیلات چهارماهه و درنگها و تعللهایی که داشتهاند، حساسیت امر را در مییافتند، به توصیههای جامعه روانشناسی و مشاوره کشور، بازرسان ارجمند و دلسوز سازمان نظام، منظومهی انجمنهای علمی و استادان برجسته روانشناسی و مشاوره توجه میکردند.
نگارنده نیز به عنوان عضوی از حرفه قبلا در این خصوص یادداشت هایی را منتشر کرده بود، که لینک یکی از آنها در زیر ارایه شده است:
http://poursharifi.ir/Notes/فردا-دیر-است-ضرورت-مداخله-در-بحران-در-حرفه-روانشناسی-و-مشاوره
💠 راهکارها:
اگرچه دیر شده است، اما هنوز هم امیدی هست؛ چند راهکار فوری در خطاب به اعضای محترم شورای مرکزی اینکه، لطفا:
🔸تلاشهای ارزنده هیات محترم بازرسان را یک فرصت، نه تهدید ارزیابی کرده و از توصیههای آنها بهرهمند شوید.
🔸 مانع های تعیین رئیس شورای مرکزی را بردارید که آخرین اطلاعیه هیات محترم بازرسان به آن اشاره داشت و هرچه سریعتر ، تکلیف ریاست شورای مرکزی را مشخص نمایید.
https://t.me/heyatbazrasanpcoiran1395
🔸 با تعیین سرپرست برای سازمان تا مشخص شدن رئیس آن، ترتیبی اتخاذ فرمایید که حقوق روانشناسان و مشاوران آنها و نیز حقوق مراجعان آنها، بیش از این با آسیب مواجه نشود.
💠 امید است اعضای محترم شورای مرکزی، حساسیت امر را دریابند و با مداخلات فوری ترتیبی اتخاذ نمایند که حرفهی روانشناسی و مشاوره بیش از این آسیب نبیند.
🔴 اعضای محترم شورای مرکزی، لطفا غفلت در صیانت از جایگاه و منزلت روانشناسی و مشاوره را بس کنید.
دکتر حمید پورشریفی
دانشیار روانشناسی سلامت دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
19 مهرماه 1397
https://t.me/DrPoursharifi