ویژه مطالعه برای متخصصان

مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی، قصد دارد مطالبی را با عنوان ویژه مطالعه متخصصان روانشناسی و مشاوره فراهم و انتشار نماید. از همکاران متخصص مرکز و دیگر اعضای حرفه انتظار می رود نسبت به تهیه و ارسال مطالب اقدام نمایند تا با نام خودشان در سایت منتشر شود.

 
م
وج سوم درمان های شناختی - رفتاری چیست؟

درمان­های مبتنی بر ذهن­آگاهی و پذیرش (treatments mindfulness- and acceptance-based ) به عنوان درمان­های موج سوم شناختی رفتاری شناخته می­شود. مداخلات مبتنی بر ذهن­آگاهی و پذیرش که دارای پشتوانه­ی تجربی هست شامل است بر: درمان پذیرش و تعهد (Acceptance and Commitment Therapy ) یا ACT ، رفتار درمانی دیالکتیکی (Dialectical Behavior Therapy ) یا DBT ، شناخت درمانی مبتنی بر ذهن­آگاهی (Mindfulness-Based Cognitive Therapy ) یا MBCT ، کاهش استرس مبتنی بر ذهن­آگاهی (Mindfulness-Based Stress Reduction ) یا MBSR .

موج اول با درمان­ های مبتنی بر مطالعات آزمایشگاهی رفتار و یادگیری ایجاد شد و نیروی برانگیزاننده­ی آن نارضایتی از رویکردهای روان­تحلیلی به روان­درمانی در دهه­ی 1950 بود. روش­های موج اول شامل شرطی عاملی، مهارت­آموزی، و روش­های مبتنی بر مواجهه بودند که به طور وسیعی مورد استفاده قرار می­گرفتند. موج دوم از این نیاز برآمد که لازم بود به طور مستقیم با شناخت­ها کار شود. در این موج بر نقش فرایندهای شناختی در پدیدآیی، بقاء و درمان اختلالات روانشناختی تاکید می­شود. از رویکردهای برجسته­­ی موج دوم می­توان به شناخت درمانی بک و درمان عقلانی- عاطفی الیس اشاره کرد. هر دو رویکرد بر شناسایی و اصلاح شناخت­های تحریف شده و غیرعقلانی تاکید داشتند. رویکردهای موج اول و دوم با هم یکپارچه شده و مجموعه وسیعی از درمان­ها تحت عنوان درمان­های شناختی رفتاری (CBT ) ایجاد کردند.

اخبار و رویدادهای جدید
0 10725

پیام تسلیت

 

مرکز مشاوره ی زندگی با نهایت تاسف و تاثر درگذشت برادر گرامی جناب آقای دکتر مرتضی کشمیری را خدمت ایشان و خانواده‌ی محترمشان تسلیت عرض نموده و صبر جزیل  ‎برای ایشان آرزومند است.

0 21520

کارگاه های عموم

فرزند پرورری - مقابله با اهمالکاری - مدیریت خشم - ارتباط موثر بین فردی - تربیت جنسی - آموزش جراتمندی - مهارت های ارتباط موثر زناشویی

RSS
والدین تان را به خاطر نحوۀ تربیتی شان سرزنش می کنید؟
والدین تان را به خاطر نحوۀ تربیتی شان سرزنش می کنید؟
مدیر سایت
/ دسته بندی ها: مطالعه برای عموم

والدین تان را به خاطر نحوۀ تربیتی شان سرزنش می کنید؟

گاهی افراد والدین شان را به خاطر وضعیت فعلی شان، ضعف اعتماد به نفس شان، مشکلات شغلی شان، ترس ها و خشم و تنهایی شان سرزنش می کنند

 

الین کندی مور

ترجمه از عاطفه محمدصادق

گاهی افراد والدین شان را به خاطر وضعیت فعلی شان، ضعف اعتماد به نفس شان، مشکلات شغلی شان، ترس ها و خشم و تنهایی شان سرزنش می کنند. برخی والدین به طور جدی به فرزندانشان آسیب های شدید وارد می کنند. هیچ توجیهی برای سوءاستفاده های والدین از کودکان وجود ندارد. اینجا بحث در مورد شرایط عادی تر است. اینکه مثلا والدین تان طلاق گرفته اند، مسئولیت زیادی به شما داده اند، توقعات زیادی داشته اند، مدام از شما نقد می کردند یا به هر طریقی موجب اذیت شما می شدند. 

چرا باید دست از سرزنش والدین مان برداریم؟

1.سرزنش  کردن والدین بن بست محض است. فکر کردن به این که تجربیات کودکی شما چه سهمی در وضعیت کنونی دارد موضوع مهمی است اما تمرکز بر سرزنش والدین شما را در گذشته گرفتار می کند. درست است، شاید والدین شما باید درست تر رفتار می کردند اما الان چه کاری می شود کرد؟ گلایه کردن گذشته را تغییر می دهد؟ حتی اگر والدین تان از شما عذرخواهی کنند اتفاقات گذشته پاک نمی شود و شما را به جای خاصی نمی رساند. هرچه بیشتر روی اشتباهات والدین تمرکز کنید، انرژی ذهنی کمتری برای فکر کردن در مورد اینکه الان می خواهید چطور زندگی کنید می ماند.

2.چیزی تحت عنوان والدین عالی وجود ندارد. عالی نبود اگر والدین همیشه می فهمیدند چه نیازی دارید و همیشه شاد و صبور و در دسترس بودند؟ متاسفانه والدین هم به عنوان انسان مشکلاتی دارند. تربیت فرزند در عین لحظات خوشی که دارد بسیار طاقت فرسا، استرس زا و خسته کننده است. انتظار اینکه والدین همیشه با شما هماهنگ باشند غیرواقعی است. چیزی به عنوان کودکی عالی وجود ندارد. زندگی سخت است و این سختی از کودکی شروع می شود. والدین افرادی عادی هستند که صرفاً بچه دار شده اند.

3.زمینه مهم است. درک اشتباهات والدین در زمینه ای که اتفاق افتاده مهم است. زمینه یعنی استرس ها و مشکلاتی که آن زمان داشتند و از جمله نحوۀ تربیت شدن خودشان. اگر والدین شما والدین خوبی نداشته اند یعنی هیچ الگویی از رفتار درست ندیده اند و سخت است به شیوه ای سالم با فرزندان خود رفتار کنند. درک اینکه والدین تان چه شرایطی داشته اند رفتار بد آنها را توجیه نمی کند اما گذشتن از آنها را آسان تر می کند.

والدین کمی هستند که عمداً سعی می کنند فرزندان خود را رنج دهند. معمولا اکثر والدین سعی می کنند بهترین کار را انجام دهند. گاهی با نیت خوب به کودک خود آسیب می زنند.

4.والدین شما تنها عامل شکل گیری شخصیت شما نیستند. اولین روابط ما با والدین است اما تنها عامل تاثیرگذار بر وضعیت فعلی ما نیستند. همه ما با خلق و خو و ژنتیک خاصی متولد می شویم و روابط دیگری با دوستان، معلمان، همکلاسی ها و غیره داشته ایم. هرچه سن بیشتر می شود رفتار شما بیشتر تحت کنترل و انتخاب خود شما قرار می گیرد.
 

 

حقوق معنوی محفوظ و ذکر منبع با کتاب‌شناسی زیر بلامانع است:

 کندی مور,الن. محمدصادق، عاطفه. (1400). والدین تان را به خاطر نحوۀ تربیتی شان سرزنش می کنید؟ برگرفته در روز؟؟ سال؟؟ از سایت مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره  زندگی HTTP://MRMZ.IR/

چاپ
2798 به این مطلب امتیاز دهید:
هیچ امتیازی موجود نیست

دیدگاه خود را درج فرمایید

افزودن دیدگاه

x
پیوستن به دریافت کنندگان پیامک های مرکز

  

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های تخصصی 

جهت دریافت اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی

 

 

 

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های ویژه عموم

جهت دریافت اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی