مقالات روانشناسی: مطالب علمی روانشناسی متخصصان و عموم

ویژه مطالعه

 

مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی، در راستای بخشی از رسالت خود که همانا ارتقای دانش روانشناختی متخصصان و نیز عموم مردم به ویژه مراجعان مراکز خدمات روانشناسی و مشاوره می باشد، قصد دارد مطالبی را با عنوان ویژه مطالعه فراهم و انتشار نماید. از مخاطبان محترم سایت مرکز انتظار می رود گاه گاهی به این صفحه از سایت مراجعه نمایند و از همکاران متخصص مرکز و دیگر اعضای حرفه انتظار می رود نسبت به تهیه و ارسال مطالب اقدام نمایند تا با نام خودشان در سایت منتشر شود.

 

 

غذا خوردن با بی‌توجهی برای سلامتی شما مضر است
غذا خوردن با بی‌توجهی برای سلامتی شما مضر است
Anonym
/ دسته بندی ها: مطالعه برای عموم

غذا خوردن با بی‌توجهی برای سلامتی شما مضر است

توجه آگاهانه در حین غذا خوردن می‌تواند به شما کمک کند تا عادت‌های غذایی سالم‌تری داشته باشید.

جیسون لیلیس

مترجم: علی فیضی

این متن به سفارش مرکز خدمات روان‌شناسی و مشاوره زندگی ترجمه‌شده است.

من و همسرم متوجه شده‌ایم وقتی در برابر تلویزیون نشسته‌ایم کیفیت و کمیت غذا خوردنمان با موقعی که سر میز نشسته‌ایم و تلویزیون هم روشن نیست تفاوت زیادی دارد. سر میز ما آرام‌تر غذا می‌خوریم، از غذا لذت بیشتری می‌بریم و آرام‌تر و با درنگ بیشتری صحبت می‌کنیم. در برابر تلویزیون و سریال‌هایی که دوست داریم به‌سختی ازآنچه می‌خوریم آگاهیم، گرایش داریم سریع‌تر و اغلب بیشتر بخوریم. بعد از غذا ممکن است راست و مستقیم سراغ دسر برویم و یا حتی لقمه بزرگ دیگری برداریم. در این حالت کاملاً بر اساس عادت عمل می‌کنیم.

پژوهشگران نشان داده‌اند که حافظه در این‌که کی، چه چیزی و چه قدر غذا می‌خوریم نقش مهمی دارد. در رشته‌ای از پژوهش‌ها عده‌ای از شرکت‌کنندگان در پژوهش غذا خوردنشان همراه با حواس‌پرتی بود و برای عده‌ای دیگر چنان نبود. شرکت‌کنندگانی که تلویزیون نگاه می‌کردند یا بازی کامپیوتری یا ویدئویی انجام می‌دادند در مورد این‌که چه خوردند یادآوری ضعیفی داشتند. همین‌طور به نحو چشمگیری نوبت بعد غذای بیشتری خوردند و حتی اگر به‌اندازه افرادی که حواسشان از غذا پرت نبود غذا خورده بودند نسبت به آن افراد احساس گرسنگی بیشتری داشتند.

خوب معنی این یافته‌های پژوهشی چیست؟ اگر تمایل دارید تا درحالی‌که غذا می‌خورید کارهای دیگری انجام بدهید احتمالاً در طول روز غذای بیشتری خواهید خورد. این میزان غذا وقتی خیلی هوش و حواستان درگیر چیز دیگری باشد دو برابر می‌شود. به زمان‌هایی فکر کنید که وقتی در حال کار مهمی بودید داشتید روی میز غذا هم می‌خوردید.

غذا خوردن رفتاری است که می‌توان آن را در حالت بی‌توجهی یا خلبان خودکار انجام داد پس جای تعجب ندارد که توجه خود را به سمت هر چیز دیگری به‌غیراز غذا می‌بریم. مشکل اینجاست که مغز شما مشغول می‌شود و نمی‌تواند همه اطلاعات مرتبط را برای ساختن یک خاطره مناسب در مورد این‌که چه چیزی خوردید جمع‌آوری کند. بدون چنان اطلاعاتی ممکن است به این فکر بیفتید که نیاز به میزان غذای زیادی دارید: من باید یک بشقاب پر ماکارونی بخورم؛ چون امروز غذای زیادی نخوردم.

شما می‌توانید با این مسئله با راهبردهای ساده‌ای مقابله کنید. با غذا خوردن در یک محیط طراحی‌شده شروع کنید (پشت میز شام بنشینید و تلویزیون را خاموش‌کنید. اگر میز شام ندارید مثلاً در اتاق‌خواب یا اتاقی دیگر غذا بخورید و چیزهایی که حواستان را پرت می‌کند از محیط خارج کنید). قبل از اینکه غذا بخورید توقف کرده و به هر چیزی که در بشقاب شما است چندثانیه‌ای توجه کنید. سعی کنید که سرعت غذا خوردن خود را کمی کاهش بدهید و موقع غذا خوردن چند بار توقف کنید.

در هر وعده غذایی ببینید که آیا می‌توانید روی مزه غذا به مدت یک یا دو دقیقه تمرکز کنید. توجه خود را از محیط پیرامون به سمت غذای خود ببرید. این کار نه‌تنها به شما کمک می‌کند تا خاطره مناسبی ازآنچه خوردید بسازید بلکه به شما کمک می‌کند تا با هشیاری بیشتری انتخاب غذایی داشته باشید و همین‌طور شما را به سمت توجه به هر نوع احساس سیری که شروع به داشتن کرده‌اید ببرد.

حقوق معنوی محفوظ و ذکر منبع با کتاب‌شناسی زیر بلامانع است:

لیلیس، جیسون. (1394). غذا خوردن با بی‌توجهی  برای سلامتی شما مضر است. علی فیضی (مترجم). برگرفته در روز؟؟ سال؟؟ از سایت مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی HTTP://WWW.MRMZ.IR

 

مطلب قبلی افزایش فعالیت جسمانی با استفاده مؤثر از اهداف و ارزش‌ها
مطلب بعدی ادراک و ورزش
چاپ
3868 به این مطلب امتیاز دهید:
3/8

دیدگاه خود را درج فرمایید

افزودن دیدگاه

x
اخبار و رویدادهای جدید
0 10801

پیام تسلیت

 

مرکز مشاوره ی زندگی با نهایت تاسف و تاثر درگذشت برادر گرامی جناب آقای دکتر مرتضی کشمیری را خدمت ایشان و خانواده‌ی محترمشان تسلیت عرض نموده و صبر جزیل  ‎برای ایشان آرزومند است.

0 21571

کارگاه های عموم

فرزند پرورری - مقابله با اهمالکاری - مدیریت خشم - ارتباط موثر بین فردی - تربیت جنسی - آموزش جراتمندی - مهارت های ارتباط موثر زناشویی

RSS
پیوستن به دریافت کنندگان پیامک های مرکز

  

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های تخصصی 

جهت دریافت اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی

 

 

 

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های ویژه عموم

جهت دریافت اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی