مقالات روانشناسی: مطالب علمی روانشناسی متخصصان و عموم

ویژه مطالعه

 

مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی، در راستای بخشی از رسالت خود که همانا ارتقای دانش روانشناختی متخصصان و نیز عموم مردم به ویژه مراجعان مراکز خدمات روانشناسی و مشاوره می باشد، قصد دارد مطالبی را با عنوان ویژه مطالعه فراهم و انتشار نماید. از مخاطبان محترم سایت مرکز انتظار می رود گاه گاهی به این صفحه از سایت مراجعه نمایند و از همکاران متخصص مرکز و دیگر اعضای حرفه انتظار می رود نسبت به تهیه و ارسال مطالب اقدام نمایند تا با نام خودشان در سایت منتشر شود.

 

 

مقابله با استرس شغلی
مقابله با استرس شغلی
Anonym
/ دسته بندی ها: مطالعه برای عموم

مقابله با استرس شغلی

انجمن روانشناسی آمریکا
مترجم:عاطفه محمدصادق
 (این متن به سفارش مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی ترجمه شده است)
                   
مقابله با استرس شغلی
 شغل و کار بخش مهمی از زندگی ماست. علاوه بر این که منبع درآمد محسوب می شود، به ما کمک می کند به اهدافمان برسیم، روابط اجتماعی برقرار کنیم و به حرفه و جامعه خود خدمت کنیم. همچنین شغل یکی از منابع اصلی استرس است.

 استرس شغلی
 حتی شغل های رویایی هم به دلیل مسئولیت ها و انتظاراتی که از ما دارند استرس زا هستند. برای برخی، استرس باعث می شود برای انجام کارها با انگیزه شوند. با این حال استرس محیط کار می تواند به راحتی زندگی شما را در خود غرق کند.ممکن است به طور مداوم در مورد یک پروژه استرس داشته باشد یا از طرف یکی از همکاران یا سرپرستتان احساس بی عدالتی کنید یا آگاهانه قبول کنید که همکارتان بهتر از شما می تواند درامد کسب کند. قرار گرفتن شغلتان در راس مسائل زندگی می تواند روی روابط شخصی شما هم تاثیر بگذارد. اخراج، اصلاحات یا مدیریت تغییرات می تواند اضطراب شما را در خصوص امنیت شغلی بالا ببرد. در حقیقت مطالعات نشان داده اند که شایعه تعطیلی یک کارخانه باعث افزایش ضربان قلب و فشار خون کارگران می شود.

 واکنش بدن به استرس
علاوه بر آسیب هیجانی استرس، طولانی شدن آن می تواند سلامت جسمی شما را به خطر بیندازد.اشتغال ذهنی مداوم در مورد مسئولیت های کاری اغلب موجب عادت های ناسالم تغذیه و عدم تحرک، مشکلات وزن، افزایش فشار خون و کلسترول می شود. عوامل تنش زای شغلی مثل دریافت پاداش های کم، محیط کاری خصمانه و ساعت کاری طولانی نیز می تواند بروز بیماری های قلبی مثل سکته را تشدید کند. این امر به ویژه برای کارگران و یقه آبی ها شایعتر است. دلیل این امر کنترل کمی است که کارگران بر محیط کاری خود دارند، آنها نسبت به یقه سفیدها بیشتر در معرض بیماری های قلبی عروقی قرار دارند. استرس شغلی همچنین باعث فرسودگی شغلی می شود.فرسودگی شغلی موقعیتی است که با خستگی هیجانی و نگرش منفی و بدبینانه نسبت به خود و دیگران مشخص می شود. فرسودگی شغلی موجب افسردگی می شود که به نوبه خود با مشکلات دیگری نظیر بیماری های قلبی، سکته مغزی، چاقی و اختلالات خوردن، دیابت و انواع سرطان ارتباط پیدا می کند. افسردگی مزمن همچنین قدرت ایمنی شما را نسبت به بیماری های دیگر کاهش داده و حتی می تواند موجب مرگ زودرس شود.

 برای مقابله با استرس شغلی چه کاری می توان انجام داد؟
خوشبختانه روش های زیادی برای مدیریت استرس های شغلی وجود دارد. برخی از روش ها ترکیب فنون آرام سازی با تغذیه و ورزش است. روش های دیگر روی موضوعات خاصی مثل مدیریت زمان،جراتمندی و یادگیری مهارت های اجتماعی تمرکز می کنند. با کمک روانشناسان و مشاوران یا دیگر متخصصیت حوزه سلامت می توانید علل استرس خود را پیدا کرده و راهبردهای مقابله ای موثر را به کار ببرید. 
 در ادامه نکات دیگری برای مقابله با استرس شغلی آورده شده است:
 1.زمان های بیشتری برای استراحت بین کار تنظیم کنید.
 2.حتی 10 دقیقه زمان گذاشتن برای خودتان می تواند ذهن شما را تازه کند و نیروی تازه ای به شما بدهد. در همان محیط کار چند قدم راه بروید، با همکار خود در خصوص موضوعات غیرکاری صحبت کنید یا به سادگی و آرامی بنشینید، چشمان خود را ببندید و نفس بکشید.
 3. اگر احساس خشم می کنید، دور شوید. تا ده بشمارید و مجددا به موقعیت نگاه کنید. راه بروید و فعالیت های فیزیکی دیگری که خشم شما را کاهش دهد انجام دهید.
 4.استانداردهای مناسب برای خودتان و دیگران تنظیم کنید. انتظار نداشته باشید همه چیز کامل باشد.
 5.درخصوص شرح وظایف خود با کافرما صحبت کنید. ممکن است مسئولیت ها و معیارهای عملکرد شما به دقت برای شما توضیح داده نشده باشد.

همکاری با یکدیگر برای ایجاد تغییرات نه تنها برای سلامت جسمی و هیجانی شما مفید است بلکه موجب افزایش بهره وری سازمان نیز می شود.


حقوق معنوی محفوظ و ذکر منبع با کتاب‌شناسی زیر بلامانع است: 
انجمن روانشناسی آمریکا. (1395). مقابله با استرس شغلی. عاطفه محمدصادق (مترجم). برگرفته در روز؟؟ سال؟؟ از سایت مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی http://mrmz.ir/ 
مطلب قبلی پنج چیزی که هر نوجوانی به آن نیاز دارد
مطلب بعدی 9 عادت بد که مانع رسیدن شما به اهدافتان می شود و راه های غلبه بر آن
چاپ
2703 به این مطلب امتیاز دهید:
3/0

دیدگاه خود را درج فرمایید

افزودن دیدگاه

x
اخبار و رویدادهای جدید
0 10737

پیام تسلیت

 

مرکز مشاوره ی زندگی با نهایت تاسف و تاثر درگذشت برادر گرامی جناب آقای دکتر مرتضی کشمیری را خدمت ایشان و خانواده‌ی محترمشان تسلیت عرض نموده و صبر جزیل  ‎برای ایشان آرزومند است.

0 21525

کارگاه های عموم

فرزند پرورری - مقابله با اهمالکاری - مدیریت خشم - ارتباط موثر بین فردی - تربیت جنسی - آموزش جراتمندی - مهارت های ارتباط موثر زناشویی

RSS
پیوستن به دریافت کنندگان پیامک های مرکز

  

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های تخصصی 

جهت دریافت اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی

 

 

 

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های ویژه عموم

جهت دریافت اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی