مقالات روانشناسی: مطالب علمی روانشناسی متخصصان و عموم

ویژه مطالعه

 

مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی، در راستای بخشی از رسالت خود که همانا ارتقای دانش روانشناختی متخصصان و نیز عموم مردم به ویژه مراجعان مراکز خدمات روانشناسی و مشاوره می باشد، قصد دارد مطالبی را با عنوان ویژه مطالعه فراهم و انتشار نماید. از مخاطبان محترم سایت مرکز انتظار می رود گاه گاهی به این صفحه از سایت مراجعه نمایند و از همکاران متخصص مرکز و دیگر اعضای حرفه انتظار می رود نسبت به تهیه و ارسال مطالب اقدام نمایند تا با نام خودشان در سایت منتشر شود.

 

 

چطور با مهربانی "نه" بگوییم
چطور با مهربانی "نه" بگوییم
مدیر سایت
/ دسته بندی ها: مطالعه برای عموم

چطور با مهربانی "نه" بگوییم

این یک هنر است و فرمول واحدی ندارد

 

جرمی شرمن

ترجمه: عاطفه محمدصادق

بستگی به نوع رابطه و فرد مقابل و خواسته ای که دارد ممکن است به طرق مختلفی "نه" بگوییم. این یک هنر است و فرمول واحدی ندارد.

1.به فرد مقابل احترام بگذارید نه خودتان: ما به خاطر نه گفتن احساس گناه می کنیم به خاطر همین شروع به دلیل و منطق آوردن می کنیم. منطقتان را برای خودتان نگه دارید. هیچ اشکالی ندارد اما آن را به جمله تان اضافه نکنید.  با گفتن جمله ای مثل : "من با تو ازدواج نمی کنم چون از ظاهرت خوشم نمیاد" توهین رو به آزردگی فرد اضافه نکنید.

2.با توضیح نحوۀ کارکرد جهان و زندگی و کره زمین، رئیس بازی در نیاورید: مثلا اگر می خواهید ارتباطتان را قطع کنید نگویید عشق قمار است و غیره.اینها جملاتی است که طرد کننده دوست دارد بشنود نه کسی که طرد شده. 

3.به ذهنیت خود اذعان داشته باشید: شاید فکر کنید من بهترین تصمیم را گرفته ام. خوب است اینطور فکر کنید اما الزاما اینطور نیست. تصمیم ها اکثرا ذهنی هستند. پس نگویید:" این کار مزخرف است". می توانید اینطور بگویید:"من فکر می کنم در حال حاضر برای من مناسب نیست"

4.به شیوه ای موثر تمام کنید: شاید چون از نه گفتن معذب شده اید سعی کنید گفتگو را ادامه دهید. مثلا شاید بعد از نه گفتن به خواستگارتان بگویید:"ولی می تونیم دوست باشیم". این فکر خوبی نیست و نه گفتن شما را تلخ تر می کند. شاید تمام کردن کامل کمی سرد به نظر برسد اما در بلند مدت کاملا مشفقانه است.

5.در صورت امکان بازخورد صادقانه بدهید اما به هیچ وجه سر خود این کار را نکنید: کسی که نه می شنود فرصتی دارد که نقطه نظر شما را بداند(که البته این نظر الزاما قطعی و واقعی نیست و فقط برداشت ذهنی شماست). آنها مجبور نیستند به شما گوش دهند اما ممکن است بخواهند نظر شما را بشنوند. می توانید اینطور بگویید:"من فکر می کنم برای این تصمیم دلایل خوبی دارم اگر بخواهید بشنوید می توانم بگویم اما فقط اگر مایل باشید. البته به شرطی که سعی نکنید آنها را رفع و رجوع کنید و مرا متقاعد کنید چنین نیست".

 

حقوق معنوی محفوظ و ذکر منبع با کتاب‌شناسی زیر بلامانع است:

شرمن، جرمی. محمدصادق، عاطفه. (۱۳۹۹). چطور با مهربانی "نه" بگوییم. برگرفته در روز؟؟ سال؟؟ از سایت مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره  زندگی HTTP://MRMZ.IR/ 

 

 

مطلب قبلی ۴ روش کنار آمدن با افرادی که خیلی خوب نیستند
مطلب بعدی مگه میشه کودک بیش فعال رو چند ماه در خانه نگه داشت؟
چاپ
3986 به این مطلب امتیاز دهید:
5/0

دیدگاه خود را درج فرمایید

افزودن دیدگاه

x
اخبار و رویدادهای جدید
0 10725

پیام تسلیت

 

مرکز مشاوره ی زندگی با نهایت تاسف و تاثر درگذشت برادر گرامی جناب آقای دکتر مرتضی کشمیری را خدمت ایشان و خانواده‌ی محترمشان تسلیت عرض نموده و صبر جزیل  ‎برای ایشان آرزومند است.

0 21520

کارگاه های عموم

فرزند پرورری - مقابله با اهمالکاری - مدیریت خشم - ارتباط موثر بین فردی - تربیت جنسی - آموزش جراتمندی - مهارت های ارتباط موثر زناشویی

RSS
پیوستن به دریافت کنندگان پیامک های مرکز

  

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های تخصصی 

جهت دریافت اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی

 

 

 

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های ویژه عموم

جهت دریافت اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی