ویژه مطالعه برای متخصصان

مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی، قصد دارد مطالبی را با عنوان ویژه مطالعه متخصصان روانشناسی و مشاوره فراهم و انتشار نماید. از همکاران متخصص مرکز و دیگر اعضای حرفه انتظار می رود نسبت به تهیه و ارسال مطالب اقدام نمایند تا با نام خودشان در سایت منتشر شود.

 
م
وج سوم درمان های شناختی - رفتاری چیست؟

درمان­های مبتنی بر ذهن­آگاهی و پذیرش (treatments mindfulness- and acceptance-based ) به عنوان درمان­های موج سوم شناختی رفتاری شناخته می­شود. مداخلات مبتنی بر ذهن­آگاهی و پذیرش که دارای پشتوانه­ی تجربی هست شامل است بر: درمان پذیرش و تعهد (Acceptance and Commitment Therapy ) یا ACT ، رفتار درمانی دیالکتیکی (Dialectical Behavior Therapy ) یا DBT ، شناخت درمانی مبتنی بر ذهن­آگاهی (Mindfulness-Based Cognitive Therapy ) یا MBCT ، کاهش استرس مبتنی بر ذهن­آگاهی (Mindfulness-Based Stress Reduction ) یا MBSR .

موج اول با درمان­ های مبتنی بر مطالعات آزمایشگاهی رفتار و یادگیری ایجاد شد و نیروی برانگیزاننده­ی آن نارضایتی از رویکردهای روان­تحلیلی به روان­درمانی در دهه­ی 1950 بود. روش­های موج اول شامل شرطی عاملی، مهارت­آموزی، و روش­های مبتنی بر مواجهه بودند که به طور وسیعی مورد استفاده قرار می­گرفتند. موج دوم از این نیاز برآمد که لازم بود به طور مستقیم با شناخت­ها کار شود. در این موج بر نقش فرایندهای شناختی در پدیدآیی، بقاء و درمان اختلالات روانشناختی تاکید می­شود. از رویکردهای برجسته­­ی موج دوم می­توان به شناخت درمانی بک و درمان عقلانی- عاطفی الیس اشاره کرد. هر دو رویکرد بر شناسایی و اصلاح شناخت­های تحریف شده و غیرعقلانی تاکید داشتند. رویکردهای موج اول و دوم با هم یکپارچه شده و مجموعه وسیعی از درمان­ها تحت عنوان درمان­های شناختی رفتاری (CBT ) ایجاد کردند.

اخبار و رویدادهای جدید
0 10782

پیام تسلیت

 

مرکز مشاوره ی زندگی با نهایت تاسف و تاثر درگذشت برادر گرامی جناب آقای دکتر مرتضی کشمیری را خدمت ایشان و خانواده‌ی محترمشان تسلیت عرض نموده و صبر جزیل  ‎برای ایشان آرزومند است.

0 21558

کارگاه های عموم

فرزند پرورری - مقابله با اهمالکاری - مدیریت خشم - ارتباط موثر بین فردی - تربیت جنسی - آموزش جراتمندی - مهارت های ارتباط موثر زناشویی

RSS
آیا به نیمه گمشده اعتقاد دارید؟
آیا به نیمه گمشده اعتقاد دارید؟
مدیر سایت
/ دسته بندی ها: مطالعه برای عموم

آیا به نیمه گمشده اعتقاد دارید؟

شما هم فکر می کنید نیمه گمشده ای دارید که باید او را پیدا کنید؟

 

آمی گوردون

ترجمه از عاطفه محمدصادق

آیا شما هم فکر می کنید نیمه گمشده ای دارید که باید او را پیدا کنید؟ اگر بله تنها نیستید. افراد زیادی هستند که به سرنوشت اعتقاد دارند و فکر می کنند رابطه ای که درست باشد از همان ابتدا درست است. افرادی که چنین باوری دارند به خود زحمت ساختن رابطه را نمی دهند و با بروز مشکل فکر می کنند این فرد نیمه گمشده آنها نیست. افرادی که به نیمه گمشده باور دارند دنبال آتش بازی هستند نه آهسته جوشیدن.

این باور باعث می شود با پیش آمدن هر مشکلی فکر کنید "این رابطه همانی نیست که باید باشد".

در مقابل باور به سرنوشت باور دیگری وجود دارد به نام "باورهای رشدی". باورهای رشد باورهایی هستند که افراد در مورد مشکلات ارتباطی دارند. این افراد فکر می کنند حتی روابطی که ایده آل نیستند نیز می توانند با تلاش طرفین رشد کنند و بهتر شوند. افرادی که باورهای رشدی دارند روابط بادوام تری دارند و حتی هنگام بروز مشکلات تعهد بیشتری به رابطه نشان می دهند.

این دو دیدگاه ذاتا خوب یا بد نیستند. باورهای مربوط به سرنوشت زمانی مشکل ساز می شوند که افراد را از حل مشکلات ارتباطی باز می دارد. باورهای رشدی نیز می تواند افراد را به حل مسئله و تعهد برساند اما در عین حال ممکن است باعث شود افراد در روابط سمی بمانند. 

تشخیص اینکه باورهای ما نحوۀ برخورد ما را شکل می دهد مهم است.

 

حقوق معنوی محفوظ و ذکر منبع با کتاب‌شناسی زیر بلامانع است:

گوردون,آمی. محمدصادق، عاطفه. (1400). آیا به نیمه گمشده اعتقاد دارید؟ برگرفته در روز؟؟ سال؟؟ از سایت مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره  زندگی HTTP://MRMZ.IR/ 

چاپ
3830 به این مطلب امتیاز دهید:
هیچ امتیازی موجود نیست

دیدگاه خود را درج فرمایید

افزودن دیدگاه

x
پیوستن به دریافت کنندگان پیامک های مرکز

  

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های تخصصی 

جهت دریافت اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی

 

 

 

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های ویژه عموم

جهت دریافت اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی