ویژه مطالعه برای متخصصان

مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی، قصد دارد مطالبی را با عنوان ویژه مطالعه متخصصان روانشناسی و مشاوره فراهم و انتشار نماید. از همکاران متخصص مرکز و دیگر اعضای حرفه انتظار می رود نسبت به تهیه و ارسال مطالب اقدام نمایند تا با نام خودشان در سایت منتشر شود.

 
م
وج سوم درمان های شناختی - رفتاری چیست؟

درمان­های مبتنی بر ذهن­آگاهی و پذیرش (treatments mindfulness- and acceptance-based ) به عنوان درمان­های موج سوم شناختی رفتاری شناخته می­شود. مداخلات مبتنی بر ذهن­آگاهی و پذیرش که دارای پشتوانه­ی تجربی هست شامل است بر: درمان پذیرش و تعهد (Acceptance and Commitment Therapy ) یا ACT ، رفتار درمانی دیالکتیکی (Dialectical Behavior Therapy ) یا DBT ، شناخت درمانی مبتنی بر ذهن­آگاهی (Mindfulness-Based Cognitive Therapy ) یا MBCT ، کاهش استرس مبتنی بر ذهن­آگاهی (Mindfulness-Based Stress Reduction ) یا MBSR .

موج اول با درمان­ های مبتنی بر مطالعات آزمایشگاهی رفتار و یادگیری ایجاد شد و نیروی برانگیزاننده­ی آن نارضایتی از رویکردهای روان­تحلیلی به روان­درمانی در دهه­ی 1950 بود. روش­های موج اول شامل شرطی عاملی، مهارت­آموزی، و روش­های مبتنی بر مواجهه بودند که به طور وسیعی مورد استفاده قرار می­گرفتند. موج دوم از این نیاز برآمد که لازم بود به طور مستقیم با شناخت­ها کار شود. در این موج بر نقش فرایندهای شناختی در پدیدآیی، بقاء و درمان اختلالات روانشناختی تاکید می­شود. از رویکردهای برجسته­­ی موج دوم می­توان به شناخت درمانی بک و درمان عقلانی- عاطفی الیس اشاره کرد. هر دو رویکرد بر شناسایی و اصلاح شناخت­های تحریف شده و غیرعقلانی تاکید داشتند. رویکردهای موج اول و دوم با هم یکپارچه شده و مجموعه وسیعی از درمان­ها تحت عنوان درمان­های شناختی رفتاری (CBT ) ایجاد کردند.

اخبار و رویدادهای جدید
0 10782

پیام تسلیت

 

مرکز مشاوره ی زندگی با نهایت تاسف و تاثر درگذشت برادر گرامی جناب آقای دکتر مرتضی کشمیری را خدمت ایشان و خانواده‌ی محترمشان تسلیت عرض نموده و صبر جزیل  ‎برای ایشان آرزومند است.

0 21558

کارگاه های عموم

فرزند پرورری - مقابله با اهمالکاری - مدیریت خشم - ارتباط موثر بین فردی - تربیت جنسی - آموزش جراتمندی - مهارت های ارتباط موثر زناشویی

RSS
پنج ویژگی که به شما می گوید درمانگر موثر کیست
پنج ویژگی که به شما می گوید درمانگر موثر کیست
مدیر سایت
/ دسته بندی ها: مطالعه برای متخصصان

پنج ویژگی که به شما می گوید درمانگر موثر کیست

دیوید الکینز
مترجم: عاطفه محمدصادق
(این متن به سفارش مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی تهیه و تنظیم شده است)

باور غلط 1: این درمانگر در بهترین دانشگاه بوده پس باید کارش خوب باشد. درست است؟
 نه لزوما. آموزش مهم است اما تضمینی برای موثر بودن درمانگر نیست. نگاه کردن مدرک تحصیلی روی دیوار راه خوبی برای انتخاب درمانگر خوب نیست

 باور غلط 2: درمانگری که دکتری دارد پس باید خیلی خوب باشد.
مدرک مهم است، اما نباید معیار اصلی انتخاب درمانگر باشد. در حقیقت بسیاری از درمانگران که دارای مدرک کارشناسی ارشد هستند به خوبی کار می کنند و موثر اند.

 باور غلط 3: درمانگری که چندین مقاله علمی نوشته مطمئنا درمانگر موثری است.
نوشتن کتاب و مقاله مهم است اما درمانگر موثری از یک فرد نمی سازد.

 باور غلط 4: این درمانگر از تکنیک های معتبر استفاده می کند پس باید موثر باشد
 در واقع تحقیقات نشان می دهد که به کار بردن تکنیک، ارتباط کمی با درمان موثر دارد. آنچه بسیاری از افراد نمی دانند این است که روان درمانی یک روش پزشکی نیست که نیاز به تکنسین داشته باشد. در عوض یک فرایند ارتباطی و بین فردی است. پس وقتی درمانگر ادعا می کند که از تکنیک های علمی استفاده می کند لزوما بدان معنا نیست که درمانگر موثری است.

 پس چطور باید درمانگر خوب و موثر انتخاب کرد؟
 تحقیقات گسترده نشان می دهند که تعیین کننده های اصلی اثربخشی روان درمانی، عناصر انسانی و رابطه ای هستند. به عبارت دیگر درمانگر خوب و موثر مدرس نیست که تکنیک آموزش دهد. در عوض درمانگر موثر گرم، دلسوز، همدل و آگاه است که می داند چطور با مراجع ارتباط برقرار کند تا مراجع درمان شود.
نکات زیر نشانه های درمانگر موثر است:
 1.  یک درمانگر موثر کارش را با تمرکز روی نیازهای فردی و فرهنگی مراجع شروع می کند که تعیین کننده بهترین رویکرد درمانی است. رویکردهای درمانی زیادی وجود دارند که تبدیل به "برند" شده اند. اما درمانگر موثر رویکردی را به مراجع تحمیل نمی کند. در عوض با گفت و گو و به طور مشارکتی رویکردی که برای مراجع بهتر است را انتخاب می کند.
 2. درمانگر موثر به طور منظم از مراجعش بازخورد می گیرد که بداند مراجع در مورد درمان و درمانگر چه احساسی دارد. به عبارت دیگر به جای درمانگر-محوری، مراجع-محور هستند.مراجع به عنوان شریکی در نظر گرفته می شود که بهتر از درمانگر می داند چه درمانی مناسبش است. به طور خلاصه، درمانگر موثر مرتب بررسی می کند که ببیند آیا درمان مفید است یا نه.
 3.یک درمانگر موثر در روابط بین فردی حساس و ماهر است. درمانگر موثر گوش می دهد، همدلی می کند، می پذیرد و تسکین دهنده هیجانات ناخوشایند مراجعش است.
 4.درمانگر موثر از لحاظ فرهنگی آگاه است و می داند که هر مراجعی را باید متناسب با فرهنگش در نظر گرفت.
 5. درمانگر موثر از استقلال و خودمختاری مراجع حمایت می کند. در واقع درمانگر موثر، توانمندی مراجع را زیر سوال نمی برد و نمیگوید صلاح مراجع را بهتر از خودش می داند.  

حقوق معنوی محفوظ و ذکر منبع با کتاب‌شناسی زیر بلامانع است: 
الکینز، دیوید. (1397).پنج ویژگی که به شما می گوید درمانگر موثر کیست. عاطفه محمدصادق (مترجم). برگرفته در روز؟؟ سال؟؟ از سایت مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی HTTP://MRMZ.IR/  
مطلب قبلی آیندۀ درخشان روانشناسی (5):
مطلب بعدی مغز مشفق
چاپ
11709 به این مطلب امتیاز دهید:
3/6

دیدگاه خود را درج فرمایید

افزودن دیدگاه

x
پیوستن به دریافت کنندگان پیامک های مرکز

  

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های تخصصی 

جهت دریافت اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی

 

 

 

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های ویژه عموم

جهت دریافت اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی