ویژه مطالعه برای متخصصان

مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی، قصد دارد مطالبی را با عنوان ویژه مطالعه متخصصان روانشناسی و مشاوره فراهم و انتشار نماید. از همکاران متخصص مرکز و دیگر اعضای حرفه انتظار می رود نسبت به تهیه و ارسال مطالب اقدام نمایند تا با نام خودشان در سایت منتشر شود.

 
م
وج سوم درمان های شناختی - رفتاری چیست؟

درمان­های مبتنی بر ذهن­آگاهی و پذیرش (treatments mindfulness- and acceptance-based ) به عنوان درمان­های موج سوم شناختی رفتاری شناخته می­شود. مداخلات مبتنی بر ذهن­آگاهی و پذیرش که دارای پشتوانه­ی تجربی هست شامل است بر: درمان پذیرش و تعهد (Acceptance and Commitment Therapy ) یا ACT ، رفتار درمانی دیالکتیکی (Dialectical Behavior Therapy ) یا DBT ، شناخت درمانی مبتنی بر ذهن­آگاهی (Mindfulness-Based Cognitive Therapy ) یا MBCT ، کاهش استرس مبتنی بر ذهن­آگاهی (Mindfulness-Based Stress Reduction ) یا MBSR .

موج اول با درمان­ های مبتنی بر مطالعات آزمایشگاهی رفتار و یادگیری ایجاد شد و نیروی برانگیزاننده­ی آن نارضایتی از رویکردهای روان­تحلیلی به روان­درمانی در دهه­ی 1950 بود. روش­های موج اول شامل شرطی عاملی، مهارت­آموزی، و روش­های مبتنی بر مواجهه بودند که به طور وسیعی مورد استفاده قرار می­گرفتند. موج دوم از این نیاز برآمد که لازم بود به طور مستقیم با شناخت­ها کار شود. در این موج بر نقش فرایندهای شناختی در پدیدآیی، بقاء و درمان اختلالات روانشناختی تاکید می­شود. از رویکردهای برجسته­­ی موج دوم می­توان به شناخت درمانی بک و درمان عقلانی- عاطفی الیس اشاره کرد. هر دو رویکرد بر شناسایی و اصلاح شناخت­های تحریف شده و غیرعقلانی تاکید داشتند. رویکردهای موج اول و دوم با هم یکپارچه شده و مجموعه وسیعی از درمان­ها تحت عنوان درمان­های شناختی رفتاری (CBT ) ایجاد کردند.

اخبار و رویدادهای جدید
0 10396

پیام تسلیت

 

مرکز مشاوره ی زندگی با نهایت تاسف و تاثر درگذشت برادر گرامی جناب آقای دکتر مرتضی کشمیری را خدمت ایشان و خانواده‌ی محترمشان تسلیت عرض نموده و صبر جزیل  ‎برای ایشان آرزومند است.

0 21321

کارگاه های عموم

فرزند پرورری - مقابله با اهمالکاری - مدیریت خشم - ارتباط موثر بین فردی - تربیت جنسی - آموزش جراتمندی - مهارت های ارتباط موثر زناشویی

RSS
5 روش برای مهربان تر بودن با خودتان(و چرا مهم است)
5 روش برای مهربان تر بودن با خودتان(و چرا مهم است)
مدیر سایت
/ دسته بندی ها: مقالات روانشناسی

5 روش برای مهربان تر بودن با خودتان(و چرا مهم است)

شارون مارتین
مترجم: عاطفه محمدصادق 
(این متن به سفارش مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی تهیه و تنظیم شده است)   

زیاد از خودتان انتقاد می کنید؟
 ما به سادگی در الگوی خودانتقادگری گیر می افتیم. غالبا ما حتی متوجه نمی شویم که داریم خودمان را با بدترین حرف ها نقد می کنیم؛ طوری که هرگز با دیگران صحبت نمی کنیم.

 شفقت به خود بهترین روش فکر کردن است
 می توانیم یاد بگیریم به جای اینکه خودمان را سرزنش کنیم، به اشتباهات و نقص هایمان با مهربانی پاسخ دهیم. پس به جای اینکه به خاطر ریختن چایی خودتان را سرزنش کنید، با شفقت به خودتان واکنش نشان دهید. شاید اینطور بگویید: "وای! حتما خیلی خسته و تحت فشارم. بهتره یه کم آرومتر کارامو بکنم"

 5 روش برای شفقت ورزی نسبت به خود
 1.خودتان را تنبیه نکنید.  وقتی در رسیدن به هدفتان شکست می خورید یا توقعتان برآورده نمی شود به جای انتقاد، سعی کنید با خودتان مهربان باشید. سریع خودتان را قضاوت نکنید و روی اشتباهات متمرکز نشوید. مهربانی و شفقت بیشتر از انتقاد شما را انگیزه مند می کند. پس به خودتان امکان اشتباه بدهید و خودتان را ببخشید که این دو بخشی از فرایند یادگیری، رشد و آدم بهتری شدن است.

 2.عقاید دیگران نسبت به خودتان را زیاد جدی نگیرید. طبیعی است بخواهید دوست داشتنی باشید. اما اگر عقیده دیگران را به خودتان بگیرید همیشه باید سعی در خوشحال کردن آنها داشته باشید. نظرات و افکار شما همانقدر مهم و معتبراند که مال دیگران است. به جای سرکوب ایده ها و نیازهایتان سعی کنید بدون اینکه بخواهید دیگران با شما موافق باشند یا کاری که می خواهید انجام دهند، درباره آنچه فکر می کنند کنجکاو باشید.

 3.کمک بگیرید یکی از مهربان ترین کارهایی که می توانید در حق خودتان انجام دهید این است که موقع نیاز کمک بگیرید. این واقع بینانه نیست که فکر کنید همه کارها را باید خودتان انجام دهید و هرگز کمک نگیرید.

 4.به کارهایی که درست انجام می دهید توجه کنید. از آنجایی که مغز ما طوری برنامه ریزی شده که به طور خودکار به اشتباهات و نقص هایمان توجه کند، برای اینکه بتوانیم یاد بگیریم به کارهای درست هم توجه کنیم زمان لازم داریم. در پایان هر روز، چند دقیقه به چیزهایی که خوب پیش رفت یا احساس غرور کردید فکر کنید. لازم نیست حتما کار بزرگی باشد، خیلی ساده وقتی یک مکالمه کسل کننده را تحمل کردید به خودتان تبریک بگویید. بی شک کارهای زیادی در طول روز هستند که خوب انجامشان می دهید. فقط کافی است به آنها دقت کنید.

 5.به خودتان هدیه دهید شفقت به خود می تواند شامل انجام کاری خوب در حق خودتان باشد. به خودتان جایزه دهید. شفقت به خود یعنی انجام کاری خوب برای خودمان است پس مصرف الکل یا مواد شاید حس خوبی به شما بدهد اما خوبی در حق خودتان نیست. ببینید واقعا الان چه چیزهایی نیاز دارید و اگر می توانید برای خودتان تهیه کنید.

حقوق معنوی محفوظ و ذکر منبع با کتاب‌شناسی زیر بلامانع است: 
مارتین، شارون. (1396).5 روش برای مهربان تر بودن با خودتان(و چرا مهم است). عاطفه محمدصادق (مترجم). برگرفته در روز؟؟ سال؟؟ از سایت مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی HTTP://MRMZ.IR/   
چاپ
5002 به این مطلب امتیاز دهید:
هیچ امتیازی موجود نیست

دیدگاه خود را درج فرمایید

افزودن دیدگاه

x
پیوستن به دریافت کنندگان پیامک های مرکز

  

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های تخصصی 

جهت دریافت اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی

 

 

 

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های ویژه عموم

جهت دریافت اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی