متخصصان آموزش دهنده به عموم

آقای دکتر کمیل زاهدی تجریشی
0 18915

شقایق جلالی

کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی

RSS
متخصصان آموزش دهنده به عموم
وقتی کودکتان بدرفتاری می کند
مدیر سایت
/ دسته بندی ها: مطالعه برای عموم

وقتی کودکتان بدرفتاری می کند

لورا مارخام
مترجم: عاطفه محمدصادق
(این متن به سفارش مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی تهیه و تنظیم شده است)

چطور می فهمید کودک در حال بدرفتاری است؟

 1.وقتی فرزندتان به شما نگاه می کند و قوانین را نقض می کند(او سعی می کند با شما مبارزه کند به جای اینکه تمام نارضایتی اش را تنهایی به دوش بکشد)
 2.وقتی کودکتان سفت و سخت و طلبکار می شود

 وقتی کودکتان به شما و دیگران احساس بیچارگی می دهد، این نشانه خطر است که از درون احساس بیچارگی می کند و نیازمند کمک شماست. آنقدر بدرفتاری را ادامه می دهد تا به او کمک کنید. اگر او را به خاطر بدرفتاری هایش تنبیه کنید، کمکی به مدیریت احساساتی که باعث بدرفتاری هایش شده نمی کنید. حتی تنبیه ملایم هم ارتباط شما با او را قطع می کند در حالیکه نیازمند ارتباط است.اما این بدان معنا نیست که شما محدودیت های لازم را اجرا نکنید.
 
 چطور برای کمک به فرزندتان محدودیت هایی تنظیم کنید؟

1. مهربان اما قاطع باشید:" بهت اجازه نمیدم بزنی....الان موقع خوابه...اسباب بازی ها برای پرت کردن نیستند". معمولا شما برای اجرای محدودیت ها باید مداخله فیزیکی کنید.کودک شما باید بداند این یک محدودیت است.

 2.در ارتباط و همدل باشید: "می دونم که تورو ناراحت می کنه...دلت میخواست همین الان شکلات بخوری...بازی نکردن سخته". فهمیده شدن و درک شدن، احساس خشم را کم می کند و کودکتان با احساسات پشت خشم(غم، آسیب، ترس، ناامیدی) بهتر کنار می آید. اگر با خشونت محدودیت ایجاد کنید فرزندتان عصبانی می ماند و نمی توانند احساساتی که باید را تخلیه کند.

 3.خوشامد گویی به اشک ها: به جای اجتناب از هیجان، یادتان باشد که در حال کمک به آرام کردن کودکتان هستید. اجازه دهید کودکتان اگر می خواهد گریه کند. اگر می توانید او را بغل کنید اما اگر مقاومت کرد فقط نزدیک او بایستید. به او اطمینان دهید: "دوستت دارم...همه گاهی احساس غم می کنند...این خوبه که همه غمت رو بیرون بریزی...من اینجا کنارتم...وقتی آماده بودی بغلت خواهم کرد".

 4.اگر فرار کرد با او بمانید: اگر فریاد زد که تنهایش بگذارید بگویید: "صدات رو می شنوم...دو قدم پشت سرت هستم...اما نمیخوام با این احساسات تنهات بذارم".

 باید همیشه محدودیت تعیین کرد؟
 نه. اول مطمئن شوید آنچه شما می خواهید مناسب سن اوست. نمی توانید از کودک دو ساله بخواهید در رستوران ساکت بنشیند. دوم مطمئن شوید این محدودیت را به خاط کم صبری خودتان ایجاد نمی کنید. بچه ها واقعا نسبت به قطع ارتباط از طرف ما حساس اند و همیشه با رفتار پاسخ می دهند. در این موارد یک آغوش گرم وضعیت را بهبود خواهد بخشید. سوم پیشنهاد کمک دهید. گاهی اگر به فرزندتان کمک کنید احساس ناامیدی اش کم شود، خودش را با شما همسو می کند.

حقوق معنوی محفوظ و ذکر منبع با کتاب‌شناسی زیر بلامانع است: 
مارخام، لورا. (1397).وقتی کودکتان بدرفتاری می کند. عاطفه محمدصادق (مترجم). برگرفته در روز؟؟ سال؟؟ از سایت مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی HTTP://MRMZ.IR/  
مطلب قبلی 6 نکته برای زمانی که از زندگی خسته شدید
مطلب بعدی پنج ویژگی که به شما می گوید درمانگر موثر کیست
چاپ
4815 به این مطلب امتیاز دهید:
هیچ امتیازی موجود نیست

لطفا برای ارسال نظر وارد سایت شوید یا ثبت نام نمایید

x
پیوستن به دریافت کنندگان پیامک های مرکز

  

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های تخصصی 

جهت دریافت اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی

 

 

 

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های ویژه عموم

جهت دریافت اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی