مقالات روانشناسی: مطالب علمی روانشناسی متخصصان و عموم

ویژه مطالعه

 

مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی، در راستای بخشی از رسالت خود که همانا ارتقای دانش روانشناختی متخصصان و نیز عموم مردم به ویژه مراجعان مراکز خدمات روانشناسی و مشاوره می باشد، قصد دارد مطالبی را با عنوان ویژه مطالعه فراهم و انتشار نماید. از مخاطبان محترم سایت مرکز انتظار می رود گاه گاهی به این صفحه از سایت مراجعه نمایند و از همکاران متخصص مرکز و دیگر اعضای حرفه انتظار می رود نسبت به تهیه و ارسال مطالب اقدام نمایند تا با نام خودشان در سایت منتشر شود.

 

 

با کسانی که اصطلاحا "منفعل پرخاشگرانه" رفتار می کنند چه برخوردی داشته باشیم؟
با کسانی که اصطلاحا "منفعل پرخاشگرانه" رفتار می کنند چه برخوردی داشته باشیم؟
مدیر سایت
/ دسته بندی ها: مطالعه برای عموم

با کسانی که اصطلاحا "منفعل پرخاشگرانه" رفتار می کنند چه برخوردی داشته باشیم؟

 تینا گیلبرتسون
مترجم: عاطفه محمدصادق 
(این متن به سفارش مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی تهیه و تنظیم شده است)  

 افرادی که منفعل پرخاشگرانه رفتار می کنند آدم های بدی نیستند. در واقع آنها آدم های خوبی اند. آنقدر خوب که نمی خواهند با بیان قاطعانه نیازها و عقایدشان کسی را اذیت کنند.
 خیلی از ما یک زمان هایی با دوستان، خانواده یا همکارانمان منفعل پرخاشگر بوده ایم:
 -اگر برای انجام کاری با اکراه موافقت کرده اید و لحظه آخر دلیلی برای نجات پیدا کردن از موقعیت پیدا کرده اید، این رفتار منفعل پرخاشگرانه بوده است.
 -اگر سوالی پرسیدید که جوابش را می دانستید و با این حال می خواستید جواب آن طرف را بشنوید این رفتار منفعل پرخاشگرانه بوده است.
 -اگر به جای جواب منفی به یک ایمیل یا درخواست، تظاهر کردید که آن ایمیل یا مسیج را دریافت نکرده اید این یک رفتار منفعل پرخاشگرانه بوده است.

 این مثال ها برای شرمنده کردن شما نیست؛ بلکه به شما کمک می کند بدانید رفتارهای منفعل پرخاشگرانه رفتارهای شیطانی نیستند؛ بلکه تلاش برای اجتناب از درگیری اند.
 چه کنیم؟
 وقتی کسی انتقادی را به صورت پنهان در قالب یک سوال مظلومانه از شما میپرسد مثل:"واقعا میخوای این همه چیز رو بخوری؟" یا "مدل موهای پسرت رو دوست داری؟" بهترین پاسخ این است که آرام و مودبانه بپرسید: "منظورت چیه؟" این سوال ساده یک آینه برای فرد مقابل است و وضعیتش را به خودش نشان می دهد. معمولا این افراد می گویند: "مهم نیست. همینطوری پرسیدم". در پاسخ به رفتارهای منفعل پرخاشگرانه غیر کلامی می توانید شرایط را توصیف کنید و اجازه دهید فرد مقابل توضیح دهد. مثلا اگر دوست شما دوبار قرار ناهارش را با شما بهم زده است می توانید بگویید: "عاطفه من میبینم که هر دو بار قرار رو لغو کردی.من دوست داشتم باهم ناهار بخوریم اما دیگه مطمئن نیستم ازت همچین چیزی بخوام".
 شما فقط وضعیت را توصیف کردید و یک حقیقت را بیان کردید. در قسمت دوم جمله هم از فرد مقابل خواستید به شما در حل این سردرگمی کمک کند. در مواجهه با چنین برخوردهایی آرام و دوستانه بمانید. به یاد داشته باشید این افراد قصد بدی ندارند و اگر از رفتارشان آگاه شوند بهتر رفتار می کنند. الگوی فرد باشید.  

حقوق معنوی محفوظ و ذکر منبع با کتاب‌شناسی زیر بلامانع است: 
گیلبرتسون، تینا. (1396).با کسانی که اصطلاحا "منفعل پرخاشگرانه" رفتار می کنند چه برخوردی داشته باشیم؟. عاطفه محمدصادق (مترجم). برگرفته در روز؟؟ سال؟؟ از سایت مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی HTTP://MRMZ.IR/
مطلب قبلی 5 باور نادرست دربارۀ اختلال وسواسی-جبری
مطلب بعدی پیدا کردن یک همسر بی نقص... در مقایسه با پیدا کردن بی نقصی های همسرتان
چاپ
5600 به این مطلب امتیاز دهید:
هیچ امتیازی موجود نیست

دیدگاه خود را درج فرمایید

افزودن دیدگاه

x
اخبار و رویدادهای جدید
0 10714

پیام تسلیت

 

مرکز مشاوره ی زندگی با نهایت تاسف و تاثر درگذشت برادر گرامی جناب آقای دکتر مرتضی کشمیری را خدمت ایشان و خانواده‌ی محترمشان تسلیت عرض نموده و صبر جزیل  ‎برای ایشان آرزومند است.

0 21518

کارگاه های عموم

فرزند پرورری - مقابله با اهمالکاری - مدیریت خشم - ارتباط موثر بین فردی - تربیت جنسی - آموزش جراتمندی - مهارت های ارتباط موثر زناشویی

RSS
پیوستن به دریافت کنندگان پیامک های مرکز

  

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های تخصصی 

جهت دریافت اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی

 

 

 

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های ویژه عموم

جهت دریافت اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی