متخصصان آموزش به روانشناسان و مشاوران

متخصصان آموزش به روانشناسان و مشاوران

 

 

 آموزش تخصصی به روانشناسان و مشاوران

 

همکاران فعلی مرکز مشاوره زندگی

دکتر حمید پورشریفی

لینک رزومه

دکتر جمیله زارعی

لینک رزومه

دکتر مهرنوش اثباتی

لینک رزومه

دکتر کمیل زاهدی تجریشی

لینک رزومه

 

 

 

همکاران قدیمی مرکز مشاوره زندگی)

 

نام همکار

برای آشنایی بیشتر

دکتر عبداله امیدی

متخصص روانشناسی بالینی

لینک رزومه

دکتر عباس بخشی پور

متخصص روانشناسی بالینی

لینک رزومه

دکتر حمید پورشریفی

متخصص روانشناسی سلامت

لینک رزومه

دکتر حمیدرضا حسن آبادی

متخصص روانشناسی تربیتی

لینک رزومه

 

 دکتر  جعفر حسنی

متخصص روانشناسی

 لینک رزومه

دکتر فریبا زرانی

متخصص روانشناسی سلامت

لینک رزومه

دکتر ناصر صبحی قراملکی

متخصص روانشناسی

لینک رزومه

دکتر کارینه طهماسیان

متخصص روانشناسی بالینی

لینک رزومه

دکتر شهرام محمدخانی

متخصص روانشناسی بالینی

لینک رزومه

دکتر مجید محمود علیلو

متخصص روانشناسی بالینی

لینک رزومه 

   دکتر نادر منیرپور

متخصص روانشناسی سلامت

    لینک رزومه

 

دکتر محمدعلی نظری
متخصص نوروساینس 

 لینک رزومه

دکتر مصطفی نوکنی

متخصص روانشناسی بالینی

لینک رزومه

دکتر حمید یعقوبی

متخصص روانشناسی بالینی

لینک رزومه

 

 

 

 

 

متخصصان ارایه دهنده خدمات مشاوره ای و رواندرمانی

متخصصان ارایه دهنده آموزش به سازمان ها


متخصصان آموزش دهنده به عموم

اخبار و رویدادهای جدید
0 10782

پیام تسلیت

 

مرکز مشاوره ی زندگی با نهایت تاسف و تاثر درگذشت برادر گرامی جناب آقای دکتر مرتضی کشمیری را خدمت ایشان و خانواده‌ی محترمشان تسلیت عرض نموده و صبر جزیل  ‎برای ایشان آرزومند است.

0 21558

کارگاه های عموم

فرزند پرورری - مقابله با اهمالکاری - مدیریت خشم - ارتباط موثر بین فردی - تربیت جنسی - آموزش جراتمندی - مهارت های ارتباط موثر زناشویی

RSS
EasyDNNNews
Anonym
/ دسته بندی ها: مطالعه برای عموم

خردمندی و شادمانی

خردمندی و شادمانی

دکتر بن دین
مترجم: علی فیضی، دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی از دانشگاه علوم بهزیستی و توان‌بخشی

این مطلب به سفارش مرکز خدمات روانشناختی و مشاوره مرکز زندگی ترجمه شده است

توانایی خردمندی قابلیت ارزیابی زندگی بر اساس مفاهیم عمیق است و به شیوه ای انجام می‌پذیرد که برای خود فرد و دیگران معنادار به نظر برسد.

خردمندی محصول دانش و تجربه، اما چیزی فراتر از انباشت اطلاعات است. خردمندی هماهنگ سازی این اطلاعات و استفاده سنجیده از آنها برای افزایش بهزیستی است. در بافت اجتماعی، خردمندی این اجازه را به افراد می‌دهد که به دیگران گوش کنند، آنچه انها می‌گویند را ارزیابی کنند و سپس توصیه عاقلانه ای ارائه کنند.
فهرست مشاهیر خردمندی شامل رهبران مذهبی بزرگی چون حضرت محمد (ص)، حضرت عیسی (ع)، لائوتزه و بودا است. دولتمردان و  سیاستمداران بزرگی چون ماهاتما گاندی، نلسون ماندلا و آبراهام لینکلن مثال‌هایی از خردمندی در دنیای سیاست هستند.

چه کسی درباره خردمندی مطالعه می‌کند ؟
 
از زمان ارسطو تا کنون، خردمندی مورد مطالعه و تفکر فیلسوفان، عالمان الهیات و تقریباً هرکسی بوده که زندگی خوب و خوب زندگی کردن را مورد توجه قرار داده است.
در تاریخ معاصر روانشناسی دو گروه پژوهشی عمده بیشترین نقش را در مطالعه علمی خردمندی داشته است.اعضای این دو گروه عبارتند از پل بالتس و همکارانش در انستیتوی ماکس پلانک برای رشد انسان در برلین و رابرت استرنبرگ و همکارانش در دانشگاه ییل آمریکا. همپوشی زیادی بین مفهوم پردازی هردو گروه درباره خردمندی وجود دارد و یافته های پژوهشی ایشان مکمل هم است. با این حال جالب است به دیدگاه نظری منحصر به فرد هرکدام از این گروه های پژوهشی اشاره کنم:

• بالتس و همکارانش خردمندی را مهارت در اداره زندگی و معنا دهی به ان تعریف می‌کنند. بنا به نظریه آن‌ها خردمند کسی است که می‌داند چه چیزی در زندگی مهم است و چگونه باید ان را به دست آورد. او دو چیز می-داند: اول اینکه چه چیزی معنای زندگی را می سازد و دوم اینکه باید برای مدیریت آن چنان زندگی با معنایی چه طرحی باید ریخت.

• تازه‌ترین تعریف استرنبرگ از خردمندی ریشه در نظریه تعادل خردمندی دارد. بر اساس این نظریه، افرادی که به مقداری خردمند که از هوش خود برای جستجوی خیر و صلاح همگانی استفاده کنند. آن‌ها این کار با ایجاد تعادل بین منافع خود با منافع دیگران و نهادهای بزرگ‌تر انجام می‌دهند( نهادهایی چون خانواده، جامعه و کشور). خردمندان می‌توانند با محیط‌های جدید سازگار شوند، محیط خود را تغییر دهند یا محیط‌های جدید را برای رسیدن به اهدافی فراتر از علایق شخصی انتخاب کنند.

یافته های پژوهشی جالب درباره خردمندی
 
خردمندی پیش بینی کننده مثبت سال‌خوردگی موفقیت آمیز است. در واقع خردمندی در مقایسه با شرایط عینی زندگی مثل سلامت جسمانی، بهزیستی مالی و محیط فیزیکی، ارتباط استوارتری با بهزیستی سالمندان دارد.
هارتمن در مطالعه¬ای جذاب درباره زنان در طول میان سالی، دریافت آن زن هایی که تغییرات عمده ای در حوزه های عشق و کارشان انجام داده بودند در میان سالی خردمندتر بودند. جالب توجه ان است که این پژوهشگر متوجه شد تغییر دادن زندگی در سی سالگی به نظر می‌رسد که اثر مثبتی بر رشد و توسعه خردمندی دارد.
تجربه رویدادهای موفقیت آمیز در طول زندگی تا حدی برای رشد و توسعه خردمندی مفید است. مردم به نظر می‌رسد که از تجربه های استرس آمیز هم فایده می‌برند، مخصوصاً اگر به خوبی به آنها واکنش نشان دهند. اما اگر نرخ وقایع منفی نسبت به وقایع مثبت بالاتر باشد، مانع خردمندی می‌شود.
خردمندی از بهره هوشی که به وسیله آزمون‌های هوش سنجیده می‌شود متفاوت است. در واقع استرنبرگ آنقدر پیش می‌رود که بگوید افراد تحصیل کرده و باهوش مستعد انجام چهار مغالطه هستند که مانع از انتخاب‌ها و اقدامات خردمندانه می‌شود. شما در صورت علاقه‌مندی می‌توانید مطالب بیشتری درباره این مغالطه‌ها در کتاب استرنبرگ بخوانید، عنوان این کتاب این است: چرا افراد باهوش می‌توانند خیلی احمق باشند (Why Smart People Can Be So Stupid (2003)). اما من این مغالطه‌ها را در اینجا خلاصه می‌کنم. همچنان که فهرست را می‌خوانید، ببینید می‌توانید مثالهای مرتبطی را با رهبران مشهور سیاسی و تجاری پیدا کنید که مستعد انجام چنین مغالطه-هایی بوده اند !

" مغالطه خودبینی :فرد فکر می‌کنید دنیا دور شما می‌گردد یا باید دور شما بگردد. طوری رفتار می‌کنید فقط به منافع خودتان برسید، فارغ از این که آن رفتار چه تأثیری روی دیگران دارد.
 
مغالطه همه چیزدانی: فکر می‌کنید هوش و آموزش شما به نوعی باعث همه توانی شما شده است.

 مغالطه آسیب ناپذیری: باور دارید می‌توانید هر کاری انجام بدهید و دیگران نمی‌توانند آسیبی به شما بزنند با شما مقابله کنند." 

رشد دادن خردمندی
 
بهتر است علاوه بر اینکه مراقب مغالطه های بالا باشید، فعالیت¬های سازنده زیر را هم انجام دهید. بخشی از این فعالیت‌ها را جاناتان هایدت تهیه کرده است:
 آثار متفکران بزرگ و رهبران مذهبی را بخوانید (حضرت علی(ع)، گاندی، حضرت عیسی (ع)، مادر ترزا، مولوی، ابوسعید ابوالخیر). مطالعه آثار بزرگ ادبی هم که به موضوع خردمندی می‌پردازند مفید خواهد بود: نظیر جنگ و صلح.

 درباره خردمندترین فردی که می‌شناسید فکر کنید. سعی کنید هر روز شبیه فرد مورد نظر زندگی کنید.

 به زندگی افراد مهم و خردمند در تاریخ نگاه کنید و دیدگاه ان‌ها درباره مسائل زندگی روزگار ان‌ها را یاد بگیرید.

 برای فعالیت در خانه سالمندان یا یک موسسه خیریه داوطلب شوید، با کارکنان آنجا درباره زندگی¬شان صحبت کنید و ببینید چه درس¬هایی یاد گرفته‌اند.

 مشترک دو روزنامه شوید که متعلق به دو طیف سیاسی مخالف هم هستند. هردو را بخوانید و نگرش‌های هر دو طرف را درباره مسائل و مشکلات مورد توجه قرار بدهید.

به یاد داشته باشید خردمندی مثل همه توانمندی¬ها که در این مجموعه مورد بررسی قرار خواهیم داد، در یک پیوستار است و با تلاش و کوشش می‌تواند رشد و توسعه بیابد.

امیدوارم از این مقاله‌ها لذت ببرید. هفته بعد با بحثی درباره شجاعت در خدمت شما خواهم بود.

منبع:
http://www.authentichappiness.sas.upenn.edu/newsletter.aspx?id=78

حقوق معنوی محفوظ و استفاده از منبع با ذکر کتابشناسی زیر بلامانع است:

دین، بن. (1392).خردمندی و شادمانی. علی فیضی (مترجم). برگرفته در روز ؟؟ سال ؟؟ از سایت مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی http://www.mrmz.ir
مطلب قبلی خردمندی و شادمانی
مطلب بعدی خردمندی و شادمانی
چاپ
2711 به این مطلب امتیاز دهید:
هیچ امتیازی موجود نیست

لطفا برای ارسال نظر وارد سایت شوید یا ثبت نام نمایید

x
پیوستن به دریافت کنندگان پیامک های مرکز

  

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های تخصصی 

جهت دریافت اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی

 

 

 

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های ویژه عموم

جهت دریافت اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی