متخصصان آموزش به روانشناسان و مشاوران

متخصصان آموزش به روانشناسان و مشاوران

 

 

 آموزش تخصصی به روانشناسان و مشاوران

 

همکاران فعلی مرکز مشاوره زندگی

دکتر حمید پورشریفی

لینک رزومه

دکتر جمیله زارعی

لینک رزومه

دکتر مهرنوش اثباتی

لینک رزومه

دکتر کمیل زاهدی تجریشی

لینک رزومه

 

 

 

همکاران قدیمی مرکز مشاوره زندگی)

 

نام همکار

برای آشنایی بیشتر

دکتر عبداله امیدی

متخصص روانشناسی بالینی

لینک رزومه

دکتر عباس بخشی پور

متخصص روانشناسی بالینی

لینک رزومه

دکتر حمید پورشریفی

متخصص روانشناسی سلامت

لینک رزومه

دکتر حمیدرضا حسن آبادی

متخصص روانشناسی تربیتی

لینک رزومه

 

 دکتر  جعفر حسنی

متخصص روانشناسی

 لینک رزومه

دکتر فریبا زرانی

متخصص روانشناسی سلامت

لینک رزومه

دکتر ناصر صبحی قراملکی

متخصص روانشناسی

لینک رزومه

دکتر کارینه طهماسیان

متخصص روانشناسی بالینی

لینک رزومه

دکتر شهرام محمدخانی

متخصص روانشناسی بالینی

لینک رزومه

دکتر مجید محمود علیلو

متخصص روانشناسی بالینی

لینک رزومه 

   دکتر نادر منیرپور

متخصص روانشناسی سلامت

    لینک رزومه

 

دکتر محمدعلی نظری
متخصص نوروساینس 

 لینک رزومه

دکتر مصطفی نوکنی

متخصص روانشناسی بالینی

لینک رزومه

دکتر حمید یعقوبی

متخصص روانشناسی بالینی

لینک رزومه

 

 

 

 

 

متخصصان ارایه دهنده خدمات مشاوره ای و رواندرمانی

متخصصان ارایه دهنده آموزش به سازمان ها


متخصصان آموزش دهنده به عموم

اخبار و رویدادهای جدید
0 10788

پیام تسلیت

 

مرکز مشاوره ی زندگی با نهایت تاسف و تاثر درگذشت برادر گرامی جناب آقای دکتر مرتضی کشمیری را خدمت ایشان و خانواده‌ی محترمشان تسلیت عرض نموده و صبر جزیل  ‎برای ایشان آرزومند است.

0 21560

کارگاه های عموم

فرزند پرورری - مقابله با اهمالکاری - مدیریت خشم - ارتباط موثر بین فردی - تربیت جنسی - آموزش جراتمندی - مهارت های ارتباط موثر زناشویی

RSS
EasyDNNNews
می‌خواهید وزن کم کنید؟ از این هشت تله فکری خطرناک دوری‌کنید!
Anonym
/ دسته بندی ها: مطالعه برای عموم

می‌خواهید وزن کم کنید؟ از این هشت تله فکری خطرناک دوری‌کنید!

می‌خواهید وزن کم کنید؟ از این هشت تله فکری خطرناک دوری‌کنید!

دکتر ملانی گرینبرگ
مترجم: علی فیضی

این متن به سفارش مرکز خدمات روان‌شناسی و مشاوره زندگی ترجمه‌شده است. 

وزن خوب و زندگی سالم چیزی است که همه خواهان آن هستیم اما هرکسی به آن‌ نمی‌رسد. بنا بر یافته‌های مرکز کنترل بیماری (آمریکا) بیش از یک‌سوم آمریکایی‌ها چاق هستند و در معرض دیابتُ بیماری قلبی و برخی سرطان‌ها قرار دارند. نگه‌داشتن وزن در دامنه سالم و ورزش متعادل در طولانی‌مدت بسیار دشوار است. در این مسیر استرس گرفته غذای آماده و ژن‌هایمان برخی از موانعی هستند که باید از آن‌ها بگذریم. تفکر ناکارآمد الگویی است که من در بسیاری از بیماران خود دیده‌ام. وقتی شما درباره وزن خود به‌صورت همه‌یاهیچ فکر می‌کنیدُ انتظارات غیرواقعی دارید یا خود تنها در صورتی ارزشمند می‌بینید که وزن خوبی داشته باشیدُ آن‌وقت شرم و وسواس مثل موریانه زیربنای تلاش‌های شما برای تغییر طولانی‌مدت را می‌جوند و فرسوده می‌کنند.

من در پایین هشت تله فکری رایج درباره وزن را بازگو و به افکار جایگزین آن‌ها برای زندگی سالم اشاره می‌کنم.

1. من خیلی چاق هستم.
چاقی چیزی در بدن شما است نه اینکه همه هویت شما باشد. وقتی همه ارزشمندی خود را وابسته به وزن خود می‌کنید درواقع خود را گرفتار تله‌ای می‌کنید که در آن ظاهر بسیار ارزشمند و توانمندی‌های فردی و سخت‌کوشی شما کم‌ارزش می‌شوند. تصمیم بگیرید که خودتان را بر اساس این ویژگی‌ها و کیفیت‌ها تعریف کنید. یک دفترچه یا کاغذدیواری درست کنید و در هرروز کارهایی را بنویسید که جنبه‌های مثبت شمارا نشان می‌دهد و همین‌طور بنویسید که فردا می‌خواهید چگونه آدمی باشید.

2. من هیچ اراده‌ای ندارم.
این فکر صحیح نیست. شما به وضعیت خود صفر و صدی نگاه می‌کنید. هرکسی اراده دارد. آیا می‌توانید موقعیتی را به یاد بیاورید که در آن مقاومت کردید و به اهداف خود رسیدید؟ قدرت اراده مثل ماهیچه است اگر با آن تمرین کنید قوی‌تر می‌شود و اگر استفاده‌ای از آن نکنید ضعیف می‌شود. پژوهش‌ها نشان می‌دهد شرایط و اقداماتی که انجام می‌دهید قوی‌تر از هر خصوصیت شخصیتی می‌تواند پیش‌بینی کند که آیا برنامه خود را به سرانجام می‌رسانید یا نه؟ پس به زندگی خود ساختاری ببخشید که از نوع سالم زیستن حمایت می‌کند. برنامه‌ریزی کنید که کی می‌خواهید ورزش کنید. تمرینات ورزشی انجام بدهید یا با یک دوست قرار دویدن بگذارید یا در باشگاهی ثبت‌نام کنید تا بتوانید وزن خود را کم کنید. از غذاهای ناسالم دوری‌کنید و به‌جای آن‌ها از میوه‌ها، سبزی‌ها و پروتئین‌ها استفاده کنید.

3. هیچ‌وقت نمی‌توانم مثل دوستم خوش‌هیکل و متناسب بشوم.
هدف این نیست که مثل کسی بشوید. هدف این است که بهترین فردی باشید که می‌توانید باشید. دوست شما ممکن است تیپ بدنی، سبک زندگی، خلق‌وخو یا شرایط متفاوتی از شما داشته باشد. برخی افراد به‌طور طبیعی علاقه‌مندی بیشتری به ورزش یا سطح انرژی بیشتری دارند. بعضی دیگر پول بیشتری برای خرید غذاهای سالم یا رفتن به باشگاه‌ دارند. پژوهش‌ها نشان می‌دهد افرادی که تحصیلات و ثروت بیشتری دارند بیشتر برای تفریح ورزش می‌کنند. هرچه محیط اطراف شما سرسبزتر باشد سبک زندگی شما هم سالم‌تر خواهد شد. شما نمی‌توانید همه این عوامل را کنترل کنید اما می‌توانید به‌طور خلاقانه‌ای مشکل‌گشایی کنید تا راه‌هایی برای ورزش و خوردن غذاهای سالم بر اساس امکانات و شرایط خود پیدا کنید.

4. من باید همین‌الان وزنم را کم کنم.
کم کردن وزن و کم نگه‌داشتن آن چیزی نیست که در یک‌شب به آن رسید. هیچ قرص جادویی برای این کار وجود ندارد. اگر خودتان را مجبور کنید که به‌سرعت وزن خود را کم کنید این تلاش شما درنهایت اثر معکوسی خواهد داشت که شمارا مجبور می‌کند کل برنامه کاهش وزن خود را کنار بگذارید. برای به وجود آوردن سبک زندگی سالم بایستی قدم‌به‌قدم پیش رفت. اگر می‌خواهید بدوید از ده دقیقه در روز شروع کنید و کم‌کم آن را افزایش بدهید. شاید بااینکه وزن شما طبیعی است اما به خاطر تأثیر رسانه‌ها تصور شما از بدن خودتان به مشکل برخورده و خود را واقعاً همان‌طور که هستید نمی‌بینید. برنامه کاهش وزن خود را حتماً با یک متخصص بررسی کنید تا مطمئن شوید که اقدامی به ضرر سلامتی خود انجام ندهید.

5. من مستحق آن جعبه شکلات و شیرینی هستم!
این فکر خودفریب ممکن است شمارا به دردسر بیندازد. با خود فکر کنید آیا این فکر واقعاً دوست شما است؟ به نظر دوستانه می‌رسد اما درواقع شما وسوسه می‌کند تا اقدامی ناسالم انجام بدهید. به‌جای پرخوری مستانه که بعداً حالتان را بد می‌کند شما شایسته رسیدن به اهدافتان و آنچه به خود قول داده‌اید هستید. فکر من مستحق و شایسته‌ خوردن فلان و بهمان غذا هستم احتمالاً نشانه‌ای از تضعیف قدرت اراده شما در اثر استرس یا فشارهای محیط کار، خانه یا فرزند پروری است. به‌جای خوردن شیرینی برنامه بریزید که چطور می‌توانید یک صبحانه‌ای کامل و خوشمزه بخورید یا زمانی را به تفریح اختصاص بدهید. اگر واقعاً می‌خواهید شیرینی بخورید تصمیم بگیرید که فقط یکی را با هشیاری و به هستگی بخورید و بقیه را در جعبه‌اش و در جای دور از چشم قرار بدهید.

6. من آن‌قدری استرس دارم که نمی‌توانم به فکر زندگی سالم باشم.
این نوع فکر کردن نشان‌دهنده رویکرد صفر یا صد نسبت به زندگی است. چنین شیوه تفکری باعث می‌شود تا اهمال‌کاری کنید و اقدامی برای مشکل‌گشایی انجام ندهید. اگر این‌طور فکر می‌کنید پس بدانید که هیچ‌وقت کاملاً مناسبی برای زندگی سالم وجود ندارد چون استرس بخش جدایی‌ناپذیر زندگی است. اگر محدودیت زمانی برای انجام یک کار دارید که در عرض یک یا دو هفته به پایان می‌رسد اشکالی ندارد صبر کنید؛ اما حتماً زمان مشخصی را برای شروع رفتارهای سالم‌تر معین کنید و از آن زمان به رفتارهای خود ادامه بدهید. زندگی سالم به معنای خلاق بودن و کار با زمانی است که در اختیار دارید. شاید احتیاج داشته باشید تا وقتی را در آخر هفته به خرید غذاهای سالم اختصاص بدهید. اگر استرس باعث پرخوری شما می‌شود مهم است که مراقب محرک‌های برانگیزاننده پرخوری باشید و راهبردهای مقابله با استرس را یاد بگیرید. آنچه می‌خورید هم ممکن است روی استرس و سطح انرژی شما تأثیر بگذارد پس مصرف کافئین و غذاهای پر شکر را کنار بگذارید چون باعث قند خون بالا می‌شوند.

7. من نتوانستم برنامه کاهش وزنم را به‌طور کامل انجام بدهم و احساس می‌کنم که باید آن را کنار بگذارم.
بازهم تفکر صفر یا صدی! یک‌بار پرخوری باعث نابودی اراده شما نمی‌شود بلکه آنچه می‌خواهید در واکنش به آن انجام بدهید ممکن است چنین پیامدی به بار بیاورد. شکست خوردن بخشی از زندگی است و می‌تواند باعث افزایش مهارت‌های شما بشود. وقتی یک‌بار شکست می‌خورید و زانو می‌زنید می‌توانید نیروی خود را جمع کنید و محکم‌تر از قبل به پا بخیزید. پس کمی به با خودتان مهربان‌تر باشید. ادامه دادن به تغذیه سالم خود و ورزش در طولانی‌مدت مخصوصاً وقتی ذهن و دوروبرتان شلوغ است مشکل است، خودتان را به خاطر تلاشی که انجام می‌دهید تشویق کنید و با خود فکر کنید که آیا گرسنه غذا هستید یا به چیزی ناملموس‌تر مثل عشق و حمایت احتیاج دارید؟ چطور می‌توانید این نیازها را به شیوه‌ای متفاوت ارضا کنید و با محرک‌های اطراف خود به‌طور مؤثرتری مقابله کنید؟ در قدم اول به سراغ محدود کردن میزان غذای خود نروید چون جایگزین‌هایی مثل غذا خوردن با توجه آگاهانه هم وجود دارد.

8. اگر این هفت کیلو را کم کنم زندگی‌ام کاملاً عوض می‌شود
خیلی آسان است که در دام این فکر بیفتیم. مخصوصاً وقتی گرفتار یک عادت بد هستید و یا خسته‌ و تنهایید. این فکر درواقع توهمی بیش نیست. تا وقتی‌که به‌طورجدی چاق نباشید این وزن نیست که زندگی شمارا محدود می‌کند بلکه نوع واکنش ما به وزنتان است که چنان پیامدی دارد. خجالت کشیدن از وزنتان باعث انزوای شما و دوری از موقعیت‌هایی می‌شود که ممکن است مورد قضاوت قرار بگیرید. هرچه قدر بیشتر در چهاردیواری خانه‌تان خود را زندانی کنید کمتر احتمال دارد که فعالیت‌ها یا روابطی جدید و پاداش‌دهنده انجام دهید و برقرار کنید! کم کردن وزن باعث از بین رفتن حس ناامنی شما یا باعث تبدیل شما به فردی کاملاً متفاوت نمی‌شود. شاید این کار باعث شود که کمی جذاب‌تر شوید اما جذابیت تنها از ظاهر خوب حاصل نمی‌شود. شادمانی باعث جذاب‎‌تر شدن شما برای یک دوست یا محبوب احتمالی می‌شود. پس با این اوصاف نگذارید که وزنتان شمارا از زندگی عقب بیندازد. از پیله تنهایی خود خارج شوید و زندگی خود را بهتر و بهتر کنید.

منبع:

http://www.psychologytoday.com/blog/the-mindful-self-express/201409/eight-toxic-weight-loss-thinking-traps-you-should-avoid

حقوق معنوی محفوظ و ذکر منبع با کتاب شناسی زیر بلامانع است:

ملانی گرینبرگ. (1393). می‌خواهید وزن کم کنید؟ از این هشت تله فکری خطرناک دوری‌کنید!. علی فیضی (مترجم). برگرفته در روز ؟؟ سال ؟؟ از سایت مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی HTTP://WWW.MRMZ.IR 

مطلب قبلی آیا روان‌درمانی روی مغز تأثیر می‌گذارد؟
مطلب بعدی مصاحبه با دکتر استیون هِیز بنیان گذار درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT)
چاپ
2189 به این مطلب امتیاز دهید:
هیچ امتیازی موجود نیست

لطفا برای ارسال نظر وارد سایت شوید یا ثبت نام نمایید

x
پیوستن به دریافت کنندگان پیامک های مرکز

  

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های تخصصی 

جهت دریافت اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی

 

 

 

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های ویژه عموم

جهت دریافت اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی