آیا شما هم مدام در پی راضی کردن دیگران هستید؟
سارا کوپر
مترجم: عاطفه محمدصادق
(این متن به سفارش مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی تهیه و تنظیم شده است)
1.اعتباربخشی درونی: افرادی که به دنبال راضی کردن دیگران هستند به دنبال تاییدها و تعریف های بیرونی هستند.فعالیت هایی انجام دهید که در آن احساس خوبی دارید و بابت آنها خودتان را تشویق کنید.
2.با "نه" گفتن های کوچک شروع کنید: اینکه یکباره به دوستتان نه بگویید کار راحتی نیست اما می توانید به برخی خواسته ها "نه" های کوچک بگویید. مثلا اگر دوست ندارید به فلان مهمانی بروید اما احساس گناه می کنید می توانید بگویید به مهمانی می آیم اما کمی دیرتر می رسم.مجبور نیستید کل شب در آن مهمانی باشید.از موقعیت های کوچک تر شروع کنید و آن را گسترش دهید.
3.به خودتان زمان بدهید:وقتی کسی از شما چیزی می خواهید مجبور نیستید فورا جواب دهید. این را برای خودتان یک قانون کنید که هروقت کسی از شما چیزی خواست فورا بگویید: اجازه بده بعدا جواب بدم. می توانید بگویید باید برنامه تان را چک کنید یا یک سری از کارهای خودتان را انجام دهید. بعدا می توانید فکر کنید و به گونه ای مودبانه و همدلانه نه بگویید.
4.اهداف خودتان را بشناسید: هر بله ای که به دیگران می گویید یک نه به زندگی و اهداف خودتان است. اهداف خود را در زندگی بررسی کنید. دو سوال کلیدی این است:1.پنج سال آینده می خواهم به کجا رسیده باشم؟2.اگر با همین شیوه زندگی کنم 5 سال دیگر به آنجا خواهم رسید؟
5.از افراد سمی دور شوید: آیا آدم های سمی شما را یاد کسی می اندازد؟اگر چنین فردی در اطرافتان هست که مدام از این ویژگی شما سوءاستفاده می کنید از او دور بمانید.
6.آنقدر عذرخواهی نکنید:وقتی نه می گویید نیازی به عذرخواهی نیست. نه یعنی نه. شما توهین به کسی نکرده اید.همه افراد لازم است که اولویت های خودشان را بشناسند و بر اساس آنها زندگی کنند پس شما کار خلافی نمی کنید.
حقوق معنوی محفوظ و ذکر منبع با کتابشناسی زیر بلامانع است:
کوپر، سارا. (1398).آیا شما هم مدام در پی راضی کردن دیگران هستید؟. عاطفه محمدصادق (مترجم). برگرفته در روز؟؟ سال؟؟ از سایت مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی HTTP://MRMZ.IR/
منبع:https://www.psychologytoday.com