خشم در روابط زناشویی
سامانتا بوگری
مترجم: عاطفه محمدصادق
(این متن به سفارش مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی تهیه و تنظیم شده است)
سناریوهای زیر را در نظر بگیرید:
1.بارها و بارها به همسرتان گفته اید بی خبر مهمان به خانه نیاورد اما باز هم می بینید این کار را انجام می دهد.
2.توافق کرده اید جمعه ها شستن ظرف ها با همسرتان باشد اما باز هم ظرف ها در سینک می ماند.
3.از همسرتان خواسته اید جمعه ها صبح صدای تلویزیون را زیاد نکند تا بتوانید بخوابید اما باز هم روز جمعه صدای بلند تلویزیون شما را عصبی می کند.
در زندگی زناشویی سناریوهای متعددی مثل سناریوهای بالا رخ می دهد که احساس می کنید از خشم می خواهید منفجر شوید. راه مقابله با این خشم چیست؟ بهترین راه همدلی با همسر و تلاش برای درک او است. شاید بگویید گفتن این حرف ساده است اما امکان پذیر نیست. بله، همدلی با فردی که شما را به حد مرگ عصبانی می کند راحت نیست به همین دلیل در مورد آن صحبت می کنیم.
می توانید از گام های زیر استفاده کنید:
1.از جملاتی استفاده کنید که با "من" شروع می شود: من عصبانی می شوم که طبق توافقمان عمل نمیکنی، چطور میتوانم به تو کمک کنم که این کار را بکنی؟چون اگر این کار را انجام دهی خوشحال و راضی خواهم بود.
2.قبل از حرف زدن بشمارید: این کار به شما کمک می کند که منفجر نشوید و چیزی نگویید که بعدا پشیمان شوید.
3.گوش دادن فعال را یاد بگیرید: چیزی که شنیده اید را تکرار کنید تا ببینید درست متوجه شدید یا نه.
4.با هم در ارتباط باشید: دست یکدیگر را بگیرید. این کار به آرامش و درک یکدیگر کمک می کند
5.پل بسازید: برای اینکه خشم را به کانال همدلی وارد کنید از اصطلاح "پل زدن" استفاده کنید. به این فکر کنید که هر دو روی یک پل با هم هستید و یک ارزش مشترک دارید و آن هم زندگی رضایت بخش است. برای اینکه روی این پل به هم برسید هردو باید گام بردارید و به هم نزدیک شوید.
6.گفتگو کنید: در بستر همدلی گفتگو کنید. از خواسته ها و احساسات خودتان بگویید. مذاکره موفق یک مذاکره برد-برد است، اما اگر شما احساس برنده بودن و همسرتان احساس بازندگی می کند بدانید که هر دو باخته اید.
حقوق معنوی محفوظ و ذکر منبع با کتابشناسی زیر بلامانع است:
بوگری، سامانتا. (1398).خشم در رابطه زناشویی. عاطفه محمدصادق (مترجم). برگرفته در روز؟؟ سال؟؟ از سایت مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی HTTP://MRMZ.IR/
منبع:http://psychcentral.com/