متخصصان آموزش به روانشناسان و مشاوران

متخصصان آموزش به روانشناسان و مشاوران

 

 

 آموزش تخصصی به روانشناسان و مشاوران

 

همکاران فعلی مرکز مشاوره زندگی

دکتر حمید پورشریفی

لینک رزومه

دکتر جمیله زارعی

لینک رزومه

دکتر مهرنوش اثباتی

لینک رزومه

دکتر کمیل زاهدی تجریشی

لینک رزومه

 

 

 

همکاران قدیمی مرکز مشاوره زندگی)

 

نام همکار

برای آشنایی بیشتر

دکتر عبداله امیدی

متخصص روانشناسی بالینی

لینک رزومه

دکتر عباس بخشی پور

متخصص روانشناسی بالینی

لینک رزومه

دکتر حمید پورشریفی

متخصص روانشناسی سلامت

لینک رزومه

دکتر حمیدرضا حسن آبادی

متخصص روانشناسی تربیتی

لینک رزومه

 

 دکتر  جعفر حسنی

متخصص روانشناسی

 لینک رزومه

دکتر فریبا زرانی

متخصص روانشناسی سلامت

لینک رزومه

دکتر ناصر صبحی قراملکی

متخصص روانشناسی

لینک رزومه

دکتر کارینه طهماسیان

متخصص روانشناسی بالینی

لینک رزومه

دکتر شهرام محمدخانی

متخصص روانشناسی بالینی

لینک رزومه

دکتر مجید محمود علیلو

متخصص روانشناسی بالینی

لینک رزومه 

   دکتر نادر منیرپور

متخصص روانشناسی سلامت

    لینک رزومه

 

دکتر محمدعلی نظری
متخصص نوروساینس 

 لینک رزومه

دکتر مصطفی نوکنی

متخصص روانشناسی بالینی

لینک رزومه

دکتر حمید یعقوبی

متخصص روانشناسی بالینی

لینک رزومه

 

 

 

 

 

متخصصان ارایه دهنده خدمات مشاوره ای و رواندرمانی

متخصصان ارایه دهنده آموزش به سازمان ها


متخصصان آموزش دهنده به عموم

اخبار و رویدادهای جدید
0 10678

پیام تسلیت

 

مرکز مشاوره ی زندگی با نهایت تاسف و تاثر درگذشت برادر گرامی جناب آقای دکتر مرتضی کشمیری را خدمت ایشان و خانواده‌ی محترمشان تسلیت عرض نموده و صبر جزیل  ‎برای ایشان آرزومند است.

0 21497

کارگاه های عموم

فرزند پرورری - مقابله با اهمالکاری - مدیریت خشم - ارتباط موثر بین فردی - تربیت جنسی - آموزش جراتمندی - مهارت های ارتباط موثر زناشویی

RSS
EasyDNNNews
می خواهید شادباشید؟ این پنج نکته را به یاد بسپارید
Anonym
/ دسته بندی ها: مطالعه برای عموم

می خواهید شادباشید؟ این پنج نکته را به یاد بسپارید

می خواهید شادباشید؟ این پنج نکته را به یاد بسپارید

دکتر ملانی گرینبرگ
مترجم: علی فیضی

این متن به سفارش مرکز خدمات روانشناختی و مشاوره زندگی ترجمه شده است.

در چند سال گذشته انفجاری در عرصه تولید کتاب‌ها و کلاس‌های مربوط به شادمانی رخ داده است. علوم اعصاب و مغز در دهه گذشته نسبت به صدسال گذشته پیشرفت بیشتری داشته و به ما اجازه داده است تا مبنای زیستی هیجانات بشر را بشناسیم. پژوهش درزمینه روانشناسی مثبت نگر منجر به مطالعات بزرگی درباره عوامل شادمانی بشر شده است. بااینکه به لطف رسانه‌های جمعی ما در این زمینه اطلاعات بیشتری را نسبت به قبل دریافت می‌کنیم؛ به نظر نمی‌رسد که نسبت به نسل قبل شادمان‌تر شده باشیم. درواقع آمارها نشان می‌دهد بسیاری از مردم مبتلا به افسردگی و اضطراب بالینی هستند و نوجوانان در سنین پایین‌تری مبتلا به تنش و افسردگی می‌شوند. چطور می‌توان این تناقض را تبیین کرد و دانستن و به کار بستن چه نکته‌های ساده‌ای می‌تواند شادمانی را مهمان خانه دل ما بکند؟

میزان شادمانی ما محدودیت‌هایی دارد

اینکه چه حال و احوالی داریم علت‌های پیچیده‌ای دارد و به‌کلی تحت کنترل ما نیست. چهل درصد میزان شادمانی ما در ژن‌های ما نهفته است. ما با خلق‌وخوی مشخصی به دنیا می‌آییم و این روی نگرش ما به دنیا اثر می‌گذارد؛ یعنی این تا حدودی وابسته به خلق‌وخوی ما است که دنیا را جایی گرم و آفتابی ببینیم یا سرد و بارانی. بعضی از ما مادرزادی خوش‌بین و برونگرا هستیم که به تماس ما با دیگران و دنیا کمک می‌کند و منجر به فرصت‌ها بیشتر و نظام حمایتی قوی‌تری می‌شود. وقتی چیزهای خوب و بد اتفاق می‌افتد برای مدتی شاد و غمگین می‌شویم، ولی بعد انتظارات خودمان را تنظیم می‌کنیم و به آن‌ها خو می‌گیریم. پژوهشگران این پدیده را «تطابق با لذت» می‌نامند و تخمین زده‌اند که بعد از وقوع حادثه‌ای لذت‌بخش یا ناراحت‌کننده دو سال طول می‌کشد تا شادمانی ما به سطح اولیه خودش برگردد. ما از بی‌فکری عاشقانه خود به‌سوی شکایت از بی‌نظمی محبوب ره می‌سپاریم و از جشن اجاره کردن خانه‌ای خوب به‌سوی شکایت از اجاره‌بهای سنگین آن پیش می‌رویم.

علم راه‌هایی برای بهبود شادمانی کشف کرده است

علی‌رغم این محدودیت‌ها، نکته‌هایی وجود دارد که تأثیرگذاری آن‌ها روی افزایش رضایت از زندگی در پژوهش‌ها تائید شده است. بعضی از آن‌ها شامل تغییر تمرکز ذهنی است درحالی‌که بعضی دیگر شامل یادگیری و تمرین عادت‌ها و رفتارهای جدید است. برای آنکه در طولانی‌مدت شادباشیم بایستی که زحمت تغییر در کوتاه‌مدت را تحمل‌کنیم. اراده و تمایل به انجام کارهای جدید یا چیزهای قدیمی را از منظری نو و متفاوت دیدن پیش‌نیاز شادمانی پایدار است. در زیر چند قانون آمده است که برای زندگی شادمانه‌تر می‌توان از آن‌ها پیروی کرد.

روی معنای پایدار تمرکز کنید نه احساسات آنی

چیزهایی که احساس لذت آنی و کوتاه به ما می‌دهند درواقع ممکن است قاتل جان ما از آب دربیایند، در ما احساس گناه و پشیمانی ایجاد کنند و پیامدهای منفی به دنبال داشته باشند. همه انواع اعتیادها در این طبقه جای می‌گیرند، نظیر مادی‌گرایی وسواسی یا اینکه با خودخواهی چیزهایی را بقاپیم بدون اینکه دیگران را در نظر بگیریم و یا پسشان بدهیم. ممکن است در آن لحظه برانگیخته و پر از لذتی شدید و کوتاه‌مدت بشویم اما در طولانی‌مدت خلقمان تنگ‌تر می‌شود. می‌پرسید چطور؟ با بالا آوردن قرض، با بیمار شدن، خجالت‌زده شدن و نظیر این‌ها. احساس خوش کردن در لحظه زیاد تحت کنترل ما نیست چون زندگی بالا و پایین زیاد دارد اما اگر ما روی ساختن یک زندگی معنادار تمرکز کنیم وضعیت فرق خواهد کرد. اگر ما یک زندگی معنادار بسازیم؛ زندگی که در مسیر آن به‌وسیله ارزش‌های اصلی زندگی خود هدایت می‌شویم و از آن‌ها الهام می‌گیریم، آن‌وقت می‌توانیم به شادمانی پایدار دست پیدا کنیم. این احساس ممکن است به‌اندازه یک تجربه کوتاه‌مدت و لذت‌بخش شدید نباشد اما عمیق‌تر و پایدارتر است. وقتی ما روابط اصیلی برقرار می‌کنیم و برای خانواده و جامعه خود مفید واقع می‌شویم احساس خوبی درباره خود پیدا می‌کنیم حتی اگر در این راه با مشکلات مالی یا سلامتی روبه‌رو شویم. 

یک شبکه حمایتی برای خود بسازید و پرورش بدهید

پژوهش‌ها به‌صورت مکرر نشان می‌دهد که ارتباط عاشقانه با شریک عاطفی، دوستان و خانواده مار ا شادتر و سالم‌تر می‌کند. داشتن محبوبی که به او اعتماد داریم و می‌تواند در زمانه بلا و ناراحتی از ما حمایت کرده و آراممان کند باعث می‌شود تا احساس خوبی درباره خود داشته باشیم و نسبت به آینده امیدوارتر شویم. خبر خوب این است که برای این کار احتیاج به یک ایل آدم ندارید. کافی است تعداد کمی از افراد وجود داشته باشد که از ته دل مراقب شما هستند. وقتی پای حمایت اجتماعی در میان است کیفیت بر کمیت پیروز می‌شود؛ پس‌روی عمیق‌تر کردن روابط خود با نزدیکان حمایت گرتان باشید. اگر آن‌ها هم با روی خوش شما را پذیرفتند و در مقایسه با دیگر دوستان صمیمی زمان بیشتری را با شما گذراندند آن‌وقت شما دارید با آن‌ها رابطه خوبی را از سر می‌گذرانید؛ رابطه خوبی که مثلاً در آن داوطلبانه به یکدیگر کمک و از وضعیت شغلی همدیگر حمایت می‌کنید. این را هم به یاد داشته باشید که ایجاد روابط احتیاج به زمان دارد و شما ممکن است بدر سفر خود برای یافتن دوستان و شرکای عاطفی واقعی و ارزشمند با مانع طردشدن روبه‌رو شوید.

طعم وقت خوش را بچشید
 
مغز ما به‌طور مادرزادی نوعی سوگیری منفی دارد. زنده باقی ماندن برای مغز ما مهم‌تر از شادمانی است؛ چنین گرایشی منجر به این می‌شود که ما به‌طور طبیعی بیشتر روی خطر متمرکز شویم. لحظات خوب و آرام زود فراموش می‌شود چون ما نگران مهلت قریب‌الوقوع و مشکلات رابطه می‌شویم. ما محتاج تمرین هرروزه‌ای برای جهت دادن مغزمان به‌سوی شادمانی هستیم. این کار یعنی اینکه عمداً روی بخش‌های مثبت هرروز تمرکز کنیم: مثلاً موفقیتی که در آن روز به دست آوردیم یا گفتگوی خوبی که با محبوب خود داشتیم یا پرنده زیبایی که کنار پنجره نشسته بود را به یاد بیاوریم. پژوهش‌ها نشان می‌دهد ما می‌توانیم لذتی که از بعضی‌اوقات زندگی خود می‌بریم را بافکر کردن عمدی به آن افزایش بدهیم. می‌توانیم این کار را گرفتن عکس از آن اتفاقات خوب و گذاشتن آن روی میز یا آویختنش به دیوار خانه و صحبت درباره آن با دیگران انجام بدهیم. شبکه‌های اجتماعی مجازی و وبلاگ نویسی ابزار مناسبی برای این نوع به اشتراک گذاشتن تجربه‌های خوب هستند. مطالعه تجربیات معنادار دیگران نیز می‌تواند به ما تکه‌ای از کیک یادمانی را بدهد، مخصوصاً وقتی این دیگران افرادی باشند که برای ما مهم هستند.

ربه لطف خداوند اعتماد کنیداهی با راهی احساس کنترل داشتن پیدا کنید  .

بخش مهم پازل شادمانی خودمختاری است. ما همه احتیاجی طبیعی به داشتن احساس کنترل روی زندگی خود داریم. اگر شرایط زندگی و تصمیم‌هایمان تا حد زیادی خارج از کنترل ما است به‌سختی می‌توانیم احساس شادمانی کنیم. استثنای این حکم وقتی است که ما دیدگاهی مذهبی یا معنوی داشته باشیم. اگر اعتقاد داشته باشیم نیرویی برتر چون خداوند در زمانه بلا مراقب ما است و هر اتفاقی که می‌افتد حکمتی دارد در واقع به بخش‌های متمرکز بر ترس مغز ما آرامش می‌دهیم. اگر چنان باورهایی ندارید می‌توانید با انجام این کارها احساس کنترل خویش را به دست آورید: به توانایی خود برای انطباق با شرایط و یادگیری مهارت‌های جدید اعتماد کنید یا به شبکه حمایتی خود روی بیاورید یا تصور کنید اینکه در یک آزمون دشوار در حال رقابت هستید. تمرکز بر موفقیت‌های گذشته هم مفید است. چنین تصوری کمک می‌کند تا تجربیاتی جدید از چالش و احساس لیاقت به دست بیاورید. چنین فکری فراتر از بودن در کمپ‌های صحرایی یا کلاس‌های زندگی مثبت آنتونی رابینز است که با راه رفتن روی آتش تمام می‌شود. البته شما برای احساس لیاقت و کنترل داشتن احتیاجی به کوه کندن ندارید. فقط کافی است اهدافی مشخص و قابل مدیریت طراحی کنید و پیشرفت خود در رسیدن به آن‌ها را زیر نظر بگیرید.

کنجکاو باشید

وقتی ما درباره اینکه اوضاع چطور باید باشد ایده‌های ثابتی داریم درواقع با دست خود شادی خودمان را محدود می‌کنیم. همین‌طور اگر زندگی همیشه به یک‌روال باشد و هیچ‌وقت خودمان را به چالش نکشیم تطابق با لذت توی سرمان می‌زند و ما را از پا می‌اندازد. شادمانی در آن اوقات نامنتظره‌ای آرام خودش را به آغوش ما می‌اندازد که چیزی جدید تجربه کنیم. راه دیگر ایجاد شادمانی این است که ما به چیزهای قدیمی با دید تازه‌ای نگاه کنیم. نظیر روزی که من تصمیم گرفتم از صندوق پستی قدیمی همسایه‌ام عکس بگیرم یا عکس‌های جالبی از خانه دوران کودکیم پیدا کردم. پژوهشگر مشهوری به نام تاد کاشدان در تحقیقات خود نشان داده است که افراد کنجکاو شادترند و زندگی خود را معنی‌دارتر می‌بینند.

منبع:
HTTP://WWW.PSYCHOLOGYTODAY.COM

حقوق معنوی محفوظ و ذکر منبع با کتاب شناسی زیر بلامانع است :

ملانی گرینبرگ.(1393). می خواهید شادباشید؟ این پنج نکته را به یاد بسپارید. علی فیضی (مترجم). برگرفته در روز ؟؟ سال ؟؟ از سایت مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی HTTP://WWW.MRMZ.IR 
 

مطلب قبلی می خواهید شادباشید؟ این پنج نکته را به یاد بسپارید
مطلب بعدی زندگی با اضطراب
چاپ
3891 به این مطلب امتیاز دهید:
3/7

لطفا برای ارسال نظر وارد سایت شوید یا ثبت نام نمایید

x
پیوستن به دریافت کنندگان پیامک های مرکز

  

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های تخصصی 

جهت دریافت اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی

 

 

 

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های ویژه عموم

جهت دریافت اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی