مقالات روانشناسی: مطالب علمی روانشناسی متخصصان و عموم

ویژه مطالعه

 

مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی، در راستای بخشی از رسالت خود که همانا ارتقای دانش روانشناختی متخصصان و نیز عموم مردم به ویژه مراجعان مراکز خدمات روانشناسی و مشاوره می باشد، قصد دارد مطالبی را با عنوان ویژه مطالعه فراهم و انتشار نماید. از مخاطبان محترم سایت مرکز انتظار می رود گاه گاهی به این صفحه از سایت مراجعه نمایند و از همکاران متخصص مرکز و دیگر اعضای حرفه انتظار می رود نسبت به تهیه و ارسال مطالب اقدام نمایند تا با نام خودشان در سایت منتشر شود.

 

 

به اتفاقات کوچک بیش از حد واکنش نشان ندهید
به اتفاقات کوچک بیش از حد واکنش نشان ندهید
مدیر سایت
/ دسته بندی ها: مطالعه برای عموم

به اتفاقات کوچک بیش از حد واکنش نشان ندهید

ایلن کوهن
مترجم: عاطفه محمدصادق
(این متن به سفارش مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی تهیه و تنظیم شده است)

 اگر متوجه شدید که معمولا عصبانی یا غمگین هستید و به چیزهای کوچک بیش از حد واکنش نشان می دهید اقداماتی وجود دارد که می توانید به کمک آنها به طور موثری هیجان های خود را مدیریت کنید.توجه کنید وقتی اتفاق بدی می افتد ناراحت شدن طبیعی است. با این حال گاهی ما خودمان را به خاطر اتفاقات کوچک اذیت می کنیم و بعد از خودمان انتقاد می کنیم که چرا آنقدر عصبانی یا ناراحت شدم. مشکلات واقعی زمانی شروع می شوند که ما به یک موقعیت بیشتر از حدی که لازم است واکنش نشان می دهیم. مثلا کسی که در ترافیک جلوی شما می پیچد دلیل نمی شود که فریاد بزنید شیشه را پایین داده و فحش دهید و سر بقیه مسافران داد بکشید. البته همه اینها ممکن است اتفاق بیفتد اما فایده ای ندارد.این کار فقط باعث می شود در معرض خطر بزرگتری مثل تصادف یا دعوای خیابانی قرار بگیرید. واکنش های افراطی به موقعیت هیچگاه باعث بهتر شدن اوضاع نمی شوند.

استرس در زندگی می تواند باعث شود ما به موقعیت ها واکنش افراطی نشان دهیم. وقتی رفتارهای افراطی نشان می دهیم شاید احساس رهایی و آرامش کنیم اما منبع استرس را حل نکرده ایم.بنابراین وقتی به مسائل کوچک واکنش های افراطی نشان می دهید ممکن است نشانه این باشد که مشکلات عمیق دیگری وجود دارند که حل نشده اند.

 راه انداز ها را بشناسید
بعضی مسائل هستند که ما را از کوره در می برند. اگر این موقعیت ها را از قبل بشناسیم می توانیم کنترل بیشتری روی خودمان پیدا کنیم.مثلا من هروقت کار سختی انجام می دهم و خسته هستم و کسی انتقاد می کند از کوره در می روم.اگاهی از چنین موضوعی باعث می شود زمانی که در آن موقعیت از من نقد می شود با آرامش بیشتری پاسخ دهم. اگر از محرک هایی که شما را آزار می دهد آگاه نیستید می توانید به هفته گذشته خود و تمام زمان هایی که غمگین بودید فکر کنید.طرد شدن، انتقاد یا حتی حرف زدن همکارتان در مورد سیاست.خیلی مهم است که بدانید چه زمانی خسته، گرسنه یا مضطرب هستید. آخرین باری که بیش از حد واکنش نشان دادید چه اتفاقی افتاده بود؟ به عقب برگردید و رفتارهای خودتان را ببینید نه برای مجازات خودتان، بلکه برای یادگیری از گذشته.از خودتان سوالات بیشتری بپرسید مثل:چرا این رفتار را نشان دادم؟چه رفتار متفاوت دیگری می توانستم انجام دهم؟اگر فکر کردن سخت است خودتان را از موقعیت جدا کنید و جای دیگران بگذارید. دیگران این رفتار را چطور می بینند؟الگوی زندگی شما اگر در این موقعیت بود چطور رفتار می کرد؟ انتظاراتتان را بررسی کنید و مطمئن شوید که واقع بینانه اند.زندگی می تواند گاهی ارام پیش  رود اما وقوع اتفاقات ناخوشایند اجتناب ناپذیر است. مردم و موقعیت ها همیشه قابل پیش بینی نیستند.هیچ یک از ما حق یک زندگی بی نقص نداریم.

همیشه به یاد داشته باشید اگر موضوعی مدت زمان طولانی شما را ناراحت کرده باشد کوچکترین ناراحتی می تواند شما را از کوره به در ببرد.سعی کنید مسائل گذشته را حل کنید و مسائلی که در حال حاضر شما را اذیت می کنید شناسایی کنید.در دفتر یادداشتتان از هیجان هایتان بنویسید، نامه بنویسید یا هرکاری که برای صحبت کردن می توانید انجام دهید.از نکات زیر برای مدیریت خودتان استفاده کنید تا بتوانید به موقعیت های زندگی به طور مناسب تری پاسخ دهید:
 1.یک لحظه صبر کنید: به تغییراتی که درونتان رخ می دهد دقت کنید(تپش قلب، انقباض عضلات، تنفس سریع). نفس عمیق بکشید و آرام باشید 2.منطقی فکر کنید:خودتان از لحاظ ذهنی از موقعیت خارج کنید.ببینید واقعا چه اتفاقی افتاده.با خودتان مهربان باشید و اتقاقات را شخصی سازی نکنید. 3.اقدام کنید: جملات خود را با "من" شروع کنید و حرف بزنید یا از موقعیت دور شوید. اگر همچنان احساس بدی دارید راهی برای تخلیه هیجانتان پیدا کنید بدون اینکه به خود یا دیگری اسیب بزنید.

منبع:psychologytoday
حقوق معنوی محفوظ و ذکر منبع با کتاب‌شناسی زیر بلامانع است: 
کوهن، ایلن. (1397).به اتفاقات کوچک بیش از حد واکنش نشان ندهید . عاطفه محمدصادق (مترجم). برگرفته در روز؟؟ سال؟؟ از سایت مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی HTTP://MRMZ.IR/ 
مطلب قبلی چگونه فرزندی سالم تربیت کنیم؟
مطلب بعدی با افکار منفی جنگ نکنید!
چاپ
6091 به این مطلب امتیاز دهید:
3/0

دیدگاه خود را درج فرمایید

افزودن دیدگاه

x
اخبار و رویدادهای جدید
0 10725

پیام تسلیت

 

مرکز مشاوره ی زندگی با نهایت تاسف و تاثر درگذشت برادر گرامی جناب آقای دکتر مرتضی کشمیری را خدمت ایشان و خانواده‌ی محترمشان تسلیت عرض نموده و صبر جزیل  ‎برای ایشان آرزومند است.

0 21520

کارگاه های عموم

فرزند پرورری - مقابله با اهمالکاری - مدیریت خشم - ارتباط موثر بین فردی - تربیت جنسی - آموزش جراتمندی - مهارت های ارتباط موثر زناشویی

RSS
پیوستن به دریافت کنندگان پیامک های مرکز

  

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های تخصصی 

جهت دریافت اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی

 

 

 

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های ویژه عموم

جهت دریافت اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی