متخصصان آموزش به روانشناسان و مشاوران

متخصصان آموزش به روانشناسان و مشاوران

 

 

 آموزش تخصصی به روانشناسان و مشاوران

 

همکاران فعلی مرکز مشاوره زندگی

دکتر حمید پورشریفی

لینک رزومه

دکتر جمیله زارعی

لینک رزومه

دکتر مهرنوش اثباتی

لینک رزومه

دکتر کمیل زاهدی تجریشی

لینک رزومه

 

 

 

همکاران قدیمی مرکز مشاوره زندگی)

 

نام همکار

برای آشنایی بیشتر

دکتر عبداله امیدی

متخصص روانشناسی بالینی

لینک رزومه

دکتر عباس بخشی پور

متخصص روانشناسی بالینی

لینک رزومه

دکتر حمید پورشریفی

متخصص روانشناسی سلامت

لینک رزومه

دکتر حمیدرضا حسن آبادی

متخصص روانشناسی تربیتی

لینک رزومه

 

 دکتر  جعفر حسنی

متخصص روانشناسی

 لینک رزومه

دکتر فریبا زرانی

متخصص روانشناسی سلامت

لینک رزومه

دکتر ناصر صبحی قراملکی

متخصص روانشناسی

لینک رزومه

دکتر کارینه طهماسیان

متخصص روانشناسی بالینی

لینک رزومه

دکتر شهرام محمدخانی

متخصص روانشناسی بالینی

لینک رزومه

دکتر مجید محمود علیلو

متخصص روانشناسی بالینی

لینک رزومه 

   دکتر نادر منیرپور

متخصص روانشناسی سلامت

    لینک رزومه

 

دکتر محمدعلی نظری
متخصص نوروساینس 

 لینک رزومه

دکتر مصطفی نوکنی

متخصص روانشناسی بالینی

لینک رزومه

دکتر حمید یعقوبی

متخصص روانشناسی بالینی

لینک رزومه

 

 

 

 

 

متخصصان ارایه دهنده خدمات مشاوره ای و رواندرمانی

متخصصان ارایه دهنده آموزش به سازمان ها


متخصصان آموزش دهنده به عموم

اخبار و رویدادهای جدید
0 10675

پیام تسلیت

 

مرکز مشاوره ی زندگی با نهایت تاسف و تاثر درگذشت برادر گرامی جناب آقای دکتر مرتضی کشمیری را خدمت ایشان و خانواده‌ی محترمشان تسلیت عرض نموده و صبر جزیل  ‎برای ایشان آرزومند است.

0 21492

کارگاه های عموم

فرزند پرورری - مقابله با اهمالکاری - مدیریت خشم - ارتباط موثر بین فردی - تربیت جنسی - آموزش جراتمندی - مهارت های ارتباط موثر زناشویی

RSS
EasyDNNNews
آشنایی با توانمندی کنجکاوی
Anonym
/ دسته بندی ها: مطالعه برای عموم

آشنایی با توانمندی کنجکاوی

آشنایی با توانمندی کنجکاوی

نویسنده: دکتر بن دین
مترجم: علی فیضی دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی
این مقاله به سفارش مرکز خدمات روان‌شناختی و مشاوره زندگی ترجمه شده است.

این مجموعه نوشته ها سرآغازی هستند برای آشنایی با 24 توانمندی منش -نظیر خردمندی، صداقت، معنویت، مهربانی، قدردانی، کنجکاوی و خلاقیت.
به گفته دکتر مارتین سلیگمن، ما با استفاده بیشتر و خلاقانه از توانایی‌های اختصاصی مان می‌توانیم به طور پایداری شادمان‌تر شویم. این نظریه اخیراً به واسطه یک مطالعه کنترل شده تصادفی تایید شده است، در این مطالعه از مشارکت کنندگان در تحقیق خواسته شد که از توانایی‌هایشان بیشتر و به شیوه های جدیدی استفاده کنند. این مشارکت کنندگان در 6 ماه بعد شادمان‌تر بودند در حالی که افرادی که تمرین‌های "کنترل" را انجام دادند، فرقی به حالشان نکرد. 

سلیگمن و پترسون در کتاب: هنرها و توانایی‌های منشی:کتاب راهنما و طبقه بندی (2004) تمامی آنچه را که برای فهم 24 توانایی منشی لازم است خلاصه کرده‌اند. بنابراین خوشبختانه، شما می‌توانید که فصول مربوطه را مطالعه کنید و از دانش موجود در کتاب برای آگاهی از کارکرد توانایی‌هایتان استفاده کنید. هرچند ما شما را ترغیب می‌کنیم تا از کتاب راهنمای توانایی‌ها استفاده کنید، متوجه هستیم که 700 صفحه ای بودن کتاب ترسناک است. اگر شما هم این‌طورید، پس خوش شانسید ! آنچه ما در مقالات بعدی انجام خواهیم داد ارائه خلاصه مفیدی از کتاب راهنما خواهد بود. هر مقاله منحصر به توانایی واحدی و تمرکز من بر کاربرد آن خواهد بود. در هر مقاله ما اطلاعاتی ارائه خواهیم کرد تا شما بتوانید راحت‌تر 1) توانایی‌های خودتان را بشناسید 2) آن‌ها را بیشتر گسترش دهید و 3) از آن‌ها به شیوه های جدیدی استفاده کنید.

این بار می‌خواهم توانایی کنجکاوی را به شما معرفی کنم.

تعریف :

• افراد کنجکاو نسبت به تجربه های درونی خود و نیز دنیا علاقه ای ذاتی دارند. افراد کنجکاو تمایل دارند که به سمت افراد، چیزها و تجربیات جدید جذب شوند و به ندرت خسته می‌شوند.
• هرکسی به مقداری کنجکاوی می‌کند. افراد بنا به توانایی و گستردگی کنجکاوی¬ و نیز تمایل به عمل بر اساس آن متفاوتند. (چطور به واسطه کنجکاوی تان انگیزه مند می‌شوید؟ آیا شما فقط در یک حوزه کنجکاوید یا حوزه های زیادی هستند که کنجکاوی شما را باعث می‌شوند ؟)

فواید کنجکاوی
کنجکاوی برای زندگی اجتماعی و عاطفی ما مفید است. مردم کنجکاوها را افرادی خوش صحبت میدانند، همچنین آن‌ها را افرادی می‌دانند که خوب می‌توانند گوش بدهند. در اوایل یک رابطه، ما دوست داریم درباره علاقه‌مندی‌ها و سرگرمی هایمان صحبت کنیم. یک دلیل برای این کار این است که مردم داشتن علاقه‌مندی های زیاد را با جالب بودن یکسان می دانند. افراد کنجکاو هم دوست دارند شادی و تازگی را به درون روابطشان بیاورند.
 
• کنجکاوی با هوشمندی و توانایی حل مسئله همراه است. هرچند پژوهشگران نتوانسته‌اند به دقت آن مسیری که هوشمندی از طریق آن موجب رشد شناختی می‌شود را بشناسند، یک تبیین محتمل این نکته را مدنظر قرار می‌دهد که افراد کنجکاو با جستجوی تجربیات و ایده های جدید محیطی غنی برای خود می سازند. به بیان ساده، مغزهای کنجکاو مغزهای فعالی هستند و مغزهای فعال مغزهای باهوشی می‌شوند.

• کنجکاوی با عملکرد خوب در محیط‌های کاری و دانشگاهی همراه است. شواهدی وجود دارد که رابطه مارپیچی رو به بالایی را بین کنجکاوی و دانش نشان می‌دهند.

روی ناخوش کنجکاوی: وقتی کنجکاوی گربه را می‌کشد!

• کنجکاوی در غیاب قضاوت خوب می‌تواند منجر به دردسر شود. آیا شما جسیکا فلچر(Jessica Fletcher) را می‌شناسید؟ او یک شخصیت داستانی در یک سریال تلویزیونی است. کنجکاوی فلچر باعث می‌شود تا او بدون شکست در پایان هر قسمت از سریال با مجرم خطرناکی رو به رو شود. متأسفانه در دنیای واقعی و برخلاف این سریال، پلیس همیشه سر موقع نمی‌رسد !

• وقتی کنجکاوی با هنجارهای اجتماعی در تعارض قرار می‌گیرد، دردسر بیشتری هم به دنبالش می‌آید. هرکسی که کودک نوباوه ای دارد در این باره احتیاج به توضیح بیشتر ندارد. کنجکاوی باعث می‌شود تا کودک سؤالاتی ازین دست بپرسد: چرا شما بچه ندارید ؟ آیا شکم آن مرد به این خاطر بزرگ هست که حامله است ؟

افزایش کنجکاوی !
 
با در نظر گرفتن همه شرایط، فواید کنجکاوی به ضررهایش می‌چربد. رشد دادن این توانایی منجر به پاداش‌های فردی و حرفه ای می‌شود. با این حساب ما چطور این توانایی را گسترش بدهیم ؟ پژوهش‌های میهای چکزنت میهای(Mihalyi Csikszentmihalyi) ایده ای را در این مورد مطرح می‌کند. چکزنت میهای از بنیان گذاران حوزه روانشناسی مثبت نگر و از پژوهشگران پیشرو درباره مفهوم جاری شدن (flow) است.
چکزنت میهای می‌گوید رابطه مستقیمی بین منابع توجه ما و علایقمان وجود دارد. هیچ چیز تا وقتی که توجهمان را متمرکز آن نکنیم، برایمان جالب نمی‌شود. تکه سنگ‌های کنار رودخانه‌ها جالب نیستند مگر اینکه ما شروع به جمع آوری آن‌ها بکنیم. مردم در یک پارک جالب نیستند مگر اینکه ما درباره زندگی‌شان،این که آن‌ها از کجا آمده‌اند و می‌خواهند به کجا بروند کنجکاو نشویم. لوله‌بازکن‌ها جالب توجه نیستند مگر اینکه ما به خریدن یک لوله‌بازکن تازه محتاج نشویم. چکزنت میهای می‌گوید ما می‌توانیم با تلاش آگاهانه برای هدایت توجه خود به سمت چیز مخصوصی در محیط زندگی‌مان کنجکاوی خود را رشد و توسعه بدهیم. 

چگونه کنجکاوی خود را افزایش بدهیم؟

 در پایان این مطلب من تکنیکی برای افزایش کنجکاوی را برایتان شرح می‌دهم. سعی کنید نظریه چکزنت میهای را در طول هفته پیش رو آزمایش کنید. در طول این هفته وقتی احساس بی‌حوصلگی کردید ( مثلاً وقتی در صف فروشگاه ایستاده‌اید) توجهتان بر چیز معمولی که برایتان تا به حال جذاب نبوده است متمرکز کنید. به عنوان مثال به این توجه کنید که هر مشتری چطور با فروشنده‌ها تعامل می‌کنند. آیا آن‌ها ارتباط چشمی برقرار می‌کنند یا از خیره شدن پرهیز می‌کنند ؟ آیا آن‌ها گفتگوی کوتاهی با هم انجام می‌دهند ؟ با خودتان حساب کنید چقدر باید تلاش کنید تا توجهتان را متمرکز کنید. آیا ارزشش را دارد ؟ آیا بدون آنکه انرژی زیادی خرج کنید بی‌حوصلگی با علاقه‌مند شدن جایش را عوض می‌کند ؟

منبع:
http://www.authentichappiness.sas.upenn.edu/newsletter.aspx?id=68

مطلب قبلی آشنایی با توانمندی خلاقیت
مطلب بعدی آشنایی با توانمندی کنجکاوی
چاپ
2877 به این مطلب امتیاز دهید:
هیچ امتیازی موجود نیست

لطفا برای ارسال نظر وارد سایت شوید یا ثبت نام نمایید

x
پیوستن به دریافت کنندگان پیامک های مرکز

  

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های تخصصی 

جهت دریافت اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی

 

 

 

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های ویژه عموم

جهت دریافت اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی