سه نکته مهم در گوش دادن به همسر یا شریک عاطفی
مثال 1: همسرتون در مورد برخی نیازهاش با شما حرف می زنه و شما اینطور برداشت می کنید که حتما «من براش کافی نیستم». در واقع اونها دارن در مورد نیازهاشون با شما حرف می زنن نه در مورد شما.
مثال 2: همسر شما داره درباره لحظات خوشی که با دوستش داشته حرف میزنه و شما اینطور می شنوید که داره به شما میگه «تو هم مثل اون باش».
هیچوقت زوجینی که برای درمان میان نمیگن:"اومدیم شنونده های بهتری باشیم!" بلکه معمولا مشکلات دیگری رو مطرح می کنن که بسیاری از اوقات یک پایه ش گوش ندادن به همدیگه هست. سناریوهایی که مطرح شد نشون دهنده ضعف در شنونده بودن هست.
1.سوال بپرسید: گوش بدید و هرجا براتون ابهام هست سوال کنید. فکر نکنید با همون جمله اول منظور رو متوجه شدید.
2.گوش بدید تا طرف مقابل رو بهتر بشناسید: همسرتون داره در مورد خودش، نیازهاش و افکارش به شما اطلاعات میده. گوش ندید که حاضرجوابی کنید و کم نیارید. گوش بدید که بشناسید. در غیر این صورت رابطه فقط شکل حمله و دفاع به خودش میگیره.
3.تدافعی نباشید: وقتی فورا وارد فاز دفاع میشید شنیدن رو فراموش می کنید و به مرور دیگه طرف مقابلتون هم جرات و حوصله و اشتیاقش برای حرف زدن رو از دست میده و این یعنی شروع فاصله گیری عاطفی. صبر کنید، گوش بدید، سوال بپرسید و بعد نظرتون رو بگید.
حقوق معنوی محفوظ و ذکر منبع با کتابشناسی زیر بلامانع است:
محمدصادق، عاطفه. (1398). سه نکته مهم در گوش دادن به همسر یا شریک عاطفی. برگرفته در روز؟؟ سال؟؟ از سایت مرکز خدمات روانشناسی و مشاورهزندگی HTTP://MRMZ.IR/