5 سوال برای آرام کردن ذهن مضطرب
5 سوال برای آرام کردن ذهن مضطرب
دیمیترویز ستیریس
ترجمه از عاطفه محمدصادق
اضطراب معمولا ناشی از پیش بینی یک اتفاق منفی در آینده است که احساس می کنید توانایی مقابله با آن را ندارید.
شناسایی و چالش کردن با الگوهای فکری اضطراب آور گامی اساسی برای کاهش اضطراب است. این 5 سوال را از خودتان بپرسید:
1.چرا اضطراب دارم؟
شناسایی نگرانی ها اولین قدم ضروری برای کاهش سطح اضطراب است. مسائلی که باعث نگرانی تان هستند اولویت بندی کنید و روی فوری ترین آنها تمرکز کنید.
2.چقدر احتمال دارد نگرانی من به واقعیت تبدیل شود؟
پس از شناسایی نگرانی ها در مورد احتمال وقوع آنها به صورت واقع بینانه فکر کنید. با در نظر گرفتن شواهد واقعی چقدر احتمال دارد چیزی که نگرانش هستم رخ دهد؟
3.برای کاهش احتمال چه کاری می توانم بکنم؟
پس از تخمین احتمال به این فکر کنید چه گام های معقولی می توانید برای کاهش احتمالات بردارید. پاسخ به این سوال کمک می کند روی حوزه تحت کنترل خود تمرکز کنید. معقول بودن این گام ها مهم است. برای مثال اینکه به به منظور کاهش احتمال تصادف، رانندگی نکنید اقدام معقولی محسوب نمی شود.
4. حتی اگر بدترین سناریو اتفاق بیفتد می توانم آن را مدیریت کنم؟
گاهی بدترین سناریو رخ می دهد و چاره ای جز مواجهه با آن نداریم. چند لحظه فکر کنید در صورت تحقق بدترین سناریو چه امکانات و منابعی دارید که برای مقابله با آن می توانید به کار ببرید. این امکانات می توانند حمایت قوی اطرافیان، تاب آوری و صبوری خودتان، امکانات مالی و غیره باشد.
5.هزینه اضطراب چقدر است؟
ما معمولا روی مشکلات متمرکز می شویم و یادمان می رود به طرف دیگر سکه نگاه کنیم. ریسک نکردن حساب شده خودش نوعی ریسک است. اجتناب از نگرانی ها برای رشد شخصی ما هزینه دارد، ما را عقب نگه می دارد و از رسیدن به حداکثر پتانسیل مان باز می دارد. فرض کنید به خاطر اضطراب از یک فرصت شغلی احتناب می کنید. این کار باعث می شود اضطراب نگیرید اما چه هزینه ای دارد؟
به قول مازلو: در هر لحظه دو گزینه داریم: قدم رو به جلوبه سمت رشد یا قدم رو به عقب به سمت امنیت".
حقوق معنوی محفوظ و ذکر منبع با کتابشناسی زیر بلامانع است:
دیمیترویز , ستیریس. محمدصادق، عاطفه. (1400). فرسودگی شغلی برگرفته در روز؟؟ سال؟؟ از سایت مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی HTTP://MRMZ.IR/