متخصصان آموزش دهنده به عموم

متخصصان آموزش به عموم
0 18490

شقایق جلالی

کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی

RSS
متخصصان آموزش دهنده به عموم
خودتان را می شناسید؟ 6 روش برای دانستن اینکه شما که هستید
مدیر سایت
/ دسته بندی ها: مطالعه برای عموم

خودتان را می شناسید؟ 6 روش برای دانستن اینکه شما که هستید


مگ سلیگ
مترجم: عاطفه محمدصادق
این متن به سفارش مرکز خدمات روان‌شناسی و مشاوره زندگی ترجمه شده است

خودت را بشناس، آغاز حکمت است.این جمله به سقراط نسبت داده شده است. اما دقیقا چه چیزی باید بدانید وقتی گفته می شود:" خودت را بشناس".

چرا خودشناسی مهم است؟
شاید دلیل آن واضح باشه اما اینجا خلاصه ای از دلایلی برای اهمیت خودشناسی آورده شده است:
1. شادی:وقتی بتوانید خودتان را معرفی کنید شاد تر خواهید بود.
2. کاهش تعارضات و جنگ های درونی: زمانی که اقدامات و اعمال بیرونی شما، مطابق احساسات و ارزش های درونی شما باشد تعارضات درونی کمتری خواهید داشت.
3. قدرت تصمیم گیری بهتر:وقتی خودتان را بشناسید، در مورد هر چیزی تصمیم گیری های بهتری خواهید داشت. از تصمیم های کوچک مثل خرید ژاکت گرفته تا تصمیم های بزرگتر مثل انتخاب شریک زندگی. همچنین شما یک دستورالعمل برای حل مشکلات متنوع زندگی تان خواهید داشت.
4. خود_کنترلی: وقتی شما خودتان را بشناسید، می فهمید انگیزه شما از عادات بد و توسعه خوبی هاتان چیست. شما این بینش را پیدا خواهید کرد که کدام ارزش ها و اهداف شمارا با انگیزه می کند.
5. مقاومت در برابر فشارهای اجتماعی: وقتی ارزش ها و اولویت های خودتان را بدانید، کمتر در جایی که دوست دارید "نه" بگویید "بله" می گویید.
6. تحمل و فهمیدن دیگران: آگاهی از نقاط قوت و ضعف خودتان کمک میکند تا بهتر با دیگران همدلی کنید.
7. شادابی و لذت بردن: خودشناسی واقعا به سرزندگی شما می کند و باعث می شود تجربه شما از زندگی غنی تر، طولانی تر و هیجان انگیز تر شود.

6 دسته چیزی ک باید از خودتان بدانید در ادامه آورده شده:
ارزش ها:
شناخت ارزش هایتان(مثل کمک به دیگران، خلاق بودن، سلامتی، امنیت مالی و غیره) یه راهنما برای تصمیم گیری و حرکت به سمت اهداف است. تحقیقات نشان می دهد که تنها فکر کردن یا نوشتن در مورد ارزش هایتان احتمال اینکه اقدامات سالمتری داشته باشید بالا می برد.
علاقه مندی ها:
علاقه مندی ها شامل تمایلات، سرگرمی ها و هرچیزی که توجه شما را برای یک دوره پایدار به خود جلب می کند.برای کشف علاقه مندی هایتان این سوالات را از خودتان بپرسید:چه چیزی توجه شما را جلب می کند؟ در مورد چه چیزهایی کنجکاو هستید؟چه چیزهایی برای شما اهمیت دارد؟ این تمرکز روانی روی چیزهایی که به آن علاقه دارید، می تواند از عمیق ترین احساس های شما سرنخ هایی بدهد. بسیاری از مردم بنا به دلایل خاصی به شغلی علاقه پیدا میکنند. مثلا دوست من در 11 سالگی پایش شکست و او بعد از آن عاشق اورژانس شد و تصمیم گرفت وقتی بزرگ شد پزشک اورژانس شود.
خلق و خو:
خلق و خو، تمایلات ذاتی و فطری شما را توصیف می کند. آیا شما انرژی خودتان را از تنها بودن(درونگرا) به دست می آورید یا از با مردم بودن(برونگرایی)؟ آیا شما یک فرد برنامه ریز هستید یا یک فرد دنباله رو؟ آیا شما بر اساس احساسات تصمیم میگیرید یا عقل یا حقایق؟آیا شما جزئیات را به عقاید بزرگ ترجیح می دهید؟ پاسخ دادن به سوالات این چنینی درباره خلق و خو، به شما کمک می کند در موقعیت هایی قرار بگیرید که باعث رشد و نمو شما شود و از موقعیت هایی که باعث پژمردگی می شود دوری کنید.
ساعت فعالیت:
ساعت فعالیت یعنی وقتی که شما دوست دارید کار انجام دهید. آیا شما صبح ها بهتر کار انجام می دهید یا شب ها؟ چه زمانی از روز اوج انرژی شماست؟اگر برنامه هایتان را برای زمانی بگذارید که برای شما بهترین موقع است در واقع به سیستم زیستی خودتان احترام گذاشتید.
ماموریت زندگی و اهداف معنی دار:
حوادث معنادار زندگی شما چه بوده؟همین سوال را از خودتان بپرسید: حوادث معنادار زندگیتان چه بوده؟شما ممکن است سرنخی از هویت خودتان و زندگی حرفه ایتان کشف کنید.
نقاط قوت:
نقاط قوت نه تنها توانایی ها، مهارت ها و استعدادهای شماست بلکه نقاط قوت شخصیت هم مثل وفاداری، احترام به دیگران، عشق به یادگیری، هوش هیجانی، عادل بودن و غیره. دانستن نقاط قوتتان یکی از پایه های اعتماد به نفس است. عدم توانایی برای شناسایی نقاط قوتتان شما را به سمت عزت نفس پایین هول می دهد. گوش دادن به تعریف ها و نظرات دیگران سرنخی برای نقاط قوتتان است. برای مثال یک آشنایی به شما می گوید صدای آرامش بخش شما را دوست دارد. با دانستن این موضوع(که صدای ارام بخشی دارید) چه کارهایی می توان کرد؟به همین ترتیب دانستن نقاط ضعفتان می تواند کمک کند تا درباره موضوعی که در آن خوب نیستید با خودتان صادق باشید(یا دیگران). شما ممکن است تصمیم بگیرید روی نقاط ضعفتان کار کنید یا آن را به عنوان کوچکترین بخش از زندگی شخصی یا شغلی خود بسازید.
حتی اگر شما این موارد را بدانید باز هم شناسایی خودتان سخت است زیرا شما همواره به خاطر تغییر و تحول ارزش های جامعه با خودتان درگیر خواهید بود.


حقوق معنوی محفوظ و ذکر منبع با کتاب‌شناسی زیر بلامانع است:
سلیگ، مگ. (1395). خودتان را می شناسید؟ 6 راه برای دانستن اینکه شما که هستید؟. عاطفه محمدصادق (مترجم). برگرفته در روز؟؟ سال؟؟ از سایت مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی http://mrmz.ir/

مطلب قبلی هفت کلید برای داشتن یک رابطه سالم و شاد
مطلب بعدی "با غریبه ها حرف نزن" بدترین پیشنهاد!
چاپ
3072 به این مطلب امتیاز دهید:
5/0

لطفا برای ارسال نظر وارد سایت شوید یا ثبت نام نمایید

x
پیوستن به دریافت کنندگان پیامک های مرکز

  

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های تخصصی 

جهت دریافت اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی

 

 

 

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های ویژه عموم

جهت دریافت اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی