متخصصان آموزش دهنده به عموم

متخصصان آموزش به عموم
0 18507

شقایق جلالی

کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی

RSS
متخصصان آموزش دهنده به عموم
واقعیت‌هایی جالب درباره طرد شدن
Anonym
/ دسته بندی ها: مطالعه برای عموم

واقعیت‌هایی جالب درباره طرد شدن

واقعیت‌هایی جالب درباره طرد شدن

گای وینچ
 
مترجم: علی فیضی
 
این متن به سفارش مرکحز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی ترجمه شده است.

طرد شدن واقعاً آزارنده است. اغلب طرد شدن‌ها مسبب آسیب به بهزیستی روانشناختی ما هستند و این مسئله فراتر از یک آسیب هیجانی ساده است. من در این مقاله ده واقعیت کمتر شناخته‌شده را برای شما بازگو می‌کنم و این واقعیات شرح اثرات روانشناختی مختلفی است که طرد شدن بر هیجانات ما اعمال می‌کند. بیایید باهم ببینیم طرد شدن چرا آسیب زننده است؟

1. طرد شدن بر پشت مسیرهای درد در مغز سوار می‌شود. مطالعات fMRI نشان می‌دهد هنگامی که طردشده‌ایم همان مناطقی از مغزمان فعال می‌شود که به وقت تجربه درد فعال می‌شود؛ و این دلیل آزاردهندگی زیاد طرد شدن را -در معنای عصب شناختی آن- روشن می‌کند. در واقع مغز ما به طور بسیار مشابهی به طرد و درد پاسخ می‌دهد.

2. تیلنول تظاهرات درد هیجانی را کاهش می‌دهد. برای آزمایش این فرضیه که طرد شدن درد جسمانی تقلید می‌کند، پژوهشگران به برخی افراد قبل از آنکه از آن‌ها بخواهند تجربه طرد شدن دردناک را یادآوری کنند، تیلنول (استامینوفن) دادند. افرادی که تیلنول دریافت کردند در مقایسه با آن‌هایی که قرص شکر دریافت کردند به طور معناداری درد هیجانی کمتری را تجربه کردند. روانشناسان می‌پندارند دلیل خاصی برای این ارتباط قوی بین طرد شدن و درد جسمانی وجود دارد.

3. طرد شدن کارکردی حیاتی در تاریخ تکاملی ما داشته است. در تاریخ شکارچی-گردآورنده ما اخراج و تبعید از قبیله به معنای صدور حکم مرگ بود؛ و احتمال کمی داشت که مدت زمان زیادی را زنده بمانیم. روانشناسان تکاملی فرض می‌کنند در مغز یک سیستم خطر تکامل یافته است که وظیفه‌اش این است که وقتی در معرض تبعید هستیم به ما هشدار دهد؛ چون بسیار مهم بود که توجهمان به آن جلب شود- آن‌هایی که طرد را دردناک‌تر تجربه کردند (چون طرد شدن درد جسمانی را در مغز آن‌ها تقلید می‌کرد) فایده‌ای تکاملی بردند- و به احتمال بیشتری رفتارشان را اصلاح کردند و در نتیجه به احتمال بیشتری در میان قبیله ماندند؛ و این مسئله برایمان روشن می‌کند که:

4. ما درد اجتماعی را نسبت به درد جسمانی به طور واضح‌تری باز تجربه می‌کنیم. سعی کنید تجربه یک درد شدید را یادآوری کنید و مسیرهای مغزی‌تان هیچ طوری‌شان نمی‌شود؛ به عبارت دیگر حافظه نمی‌تواند به خودی خود در جسمانی را ایجاد کند. ولی سعی کنید یک طرد شدن دردناک را باز تجربه کنید (نه به معنای واقعی-بلکه در معنای یادآوری) و غرق همان احساساتی می‌شوید که در زمان طرد شدن داشتید (و مغز شما همان طوری واکنش نشان می‌دهد که در آن زمان نشان می‌داد). مغز ما اهمیت زیادی برای تجربه طرد شدن قائل است زیرا ما حیواناتی اجتماعی هستیم که در قبائل و عشیره‌ها زندگی می‌کنیم. این وضعیت ما را به سوی جنبه دیگری از طرد شدن می‌برد که آن را اغلب نادیده می‌گیریم:

5. طرد شدن نیاز ما به احساس تعلق را ناپایدار می‌کند. ما همه نیازی بنیادین به احساس تعلق به گروه یا (قبیله) داریم. وقتی طرد می‌شویم این نیاز ناپایدار می‌شود و احساس قطع ارتباط به درد هیجانی مان افزوده می‌شود. ارتباط دوباره با آنان ما را دوست دارند، برقراری تماس با اعضایی از گروه که ما وابستگی زیادی به آن‌ها داریم و آن‌ها نیز ارزش زیادی برای ما قائل هستند و ما را می‌پذیرند درد هیجانی پس از طرد شدن را تسکین می‌دهد. احساس تنهایی و قطع ارتباط بعد از طرد شدن اثر اغلب نادیده گرفته‌شده دیگری بر رفتار ما دارد:

6. طرد شدن موجب خشم و پرخاشگری می‌شود. یک مقام برجسته وزارت بهداشت آمریکا در سال 2001 گزارش داد طرد شدن در مقایسه با مواد، فقر و عضویت در باندهای تبهکاری، نوجوانان را بیشتر به سمت خشونت متمایل می‌کند. مطالعات بی‌شماری نشان داده‌اند که حتی طرد شدن خفیف موجب می‌شود تا افراد پرخاشگری خودشان را متوجه تماشاچیان بی‌گناه کنند. تیراندازی در مدارس، خشونت علیه زنان مثال‌های دیگری هستند که ارتباط قدرتمند بین طرد شدن و پرخاشگری را نشان می‌دهد. با این حال بسیاری از تأثیرات پرخاشگری حاصل از طرد شدن به سمت خودمان برمی‌گردد:

7. طرد شدن ما را به مأموریت جستجو و نابود کردن اعتماد به نفسمان می‌فرستد: ما به طرد شدن رمانتیک اغلب این‌گونه واکنش نشان می‌دهیم: از خود می‌پرسیم چه خطایی از من سر زد؟ برای کمبودهایمان تأسف می‌خوریم، با این که از پا افتاده‌ایم باز هم به خودمان سرکوفت می‌زنیم و شیشه اعتماد به نفسمان را به سنگ می‌کوبیم. اغلب به خاطر تناسب ضعیف و کمبود ارتباط هیجانی مناسب بین دو طرف، سبک زندگی‌های ناسازگار یا خواستن چیزهای مختلف در زمان‌های مختلف و دیگر پویایی‌های دوجانبه است که طرد شدن‌های رمانتیک اتفاق می‌افتد. سرزنش کردن خودمان یا حمله به حس خود ارزشمندی مان تنها باعث می‌شود آن درد هیجانی که احساس می‌کنیم شدیدتر شود و بهبود یافتن از آن را برایمان سخت‌تر می‌کند؛ اما قبل از اینکه به سرعت خودتان را برای سرزنش کردن خودتان سرزنش کنید، به این نکته توجه کنید که در آن لحظه‌ها نمی‌توانستید به خوبی فکر کنید:

8. طرد شدن به طور موقت بهره هوشی مان را پایین می‌آورد: درخواست از افراد برای یادآوری تجربه اخیر طرد شدن کافی است تا آن‌ها در آزمون‌های هوش نظیر آزمون حافظه کوتاه مدت و تصمیم‌گیری به طور معنی‌داری نمره پایینی بگیرند –آن ازمونها متعاقب وضعیت یادآوری از ایشان گرفته شد. در واقع وقتی ما در سیم‌خاردار طرد شدن گیر می‌افتیم تفکر واضح آسان نیست. این وضعیت توضیح می‌دهد که چرا:
9. با دلیل و منطق نمی‌توان رنج طرد شدن را آسان کرد. در یک آزمایش مشارکت‌کنندگان از طرف غریبه‌ها طرد شدند. هرچند آزمایش حیله گرانه بود – غریبه‌ها هم دستان آزمون گر بودند. وقتی به مشارکت‌کنندگان گفته شد که غریبه‌ها واقعاً آن‌ها را طرد نکردند، به طور شگفت‌انگیزی این واقعیت درد هیجانی آن‌ها را کم نکرد. حتی وقتی به آن‌ها گفته شد که غریبه‌ها متعلق به گروه مورد نفرت مشارکت‌کنندگان بودند این تنها کمی از احساس آزار آن‌ها را تسکین داد؛ اما دراین‌باره همه خبرها بد نیستند چون:

برای درمان زخم‌های طرد شدن راه‌هایی وجود دارد: درمان درد هیجانی طرد شدن ممکن است و می‌توان از عواقب ارتباطی، شناختی، هیجانی و روان‌شناختی آن پیشگیری کرد. برای انجام موثر آن باید که هر کدام از زخم‌های روانشناختی مان را بشناسیم و اختصاصی عمل کنیم (مثلاً درد هیجانی مان را تسکین دهیم، خشم و پرخاشگری‌مان را کاهش دهیم، از عزت نفسمان حفاظت کنیم و نیازمان به احساس تعلق را پایدار کنیم)

منبع: www.psychologytoday.com 

حقوق معنوی محفوظ و ذکر منبع با کتاب شناسی زیر بلامانع است: 

گای وینچ. (1393). واقعیت‌هایی جالب درباره طرد شدن  . علی فیضی (مترجم). برگرفته در روز ؟؟ سال ؟؟ از سایت مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی HTTP://WWW.MRMZ.IR
 

مطلب قبلی واقعیت‌هایی جالب درباره طرد شدن
مطلب بعدی مصاحبه با دکتر راس هریس درباره درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT)
چاپ
7896 به این مطلب امتیاز دهید:
3/9

لطفا برای ارسال نظر وارد سایت شوید یا ثبت نام نمایید

x
پیوستن به دریافت کنندگان پیامک های مرکز

  

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های تخصصی 

جهت دریافت اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی

 

 

 

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های ویژه عموم

جهت دریافت اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی