متخصصان آموزش دهنده به عموم

شقایق جلالی
0 18807

شقایق جلالی

کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی

RSS
متخصصان آموزش دهنده به عموم
وقتی دیگران شما را نا امید و غمگین می کنند چطور از خودتان مراقبت کنید
مدیر سایت
/ دسته بندی ها: مطالعه برای عموم

وقتی دیگران شما را نا امید و غمگین می کنند چطور از خودتان مراقبت کنید

 ملانی گرینبرگ
مترجم: عاطفه محمدصادق
(این متن به سفارش مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی تهیه و تنظیم شده است) 

اگر انسان باشید، زمان هایی پیش می آید که دیگران باعث ناامیدی و ناراحتی شما شوند. چه دوستی که در لحظه آخر قرارتان را کنسل می کند، همسایه ای که رفتار بدی نشان می دهد، اعضای خانواده به مناسبت ها اهمیتی نمی دهند، همکارتان شما را جلوی اتوبوس هول می دهد، شریکتان خیانت می کند و خیلی از وقایع دیگر که در واقع به ما نشان می دهد ناامیدی یک حقیقت زندگی است. زمان به طرز عجیبی کم شده، استرس بالاست و این موضوع روابط را تحت تاثیر قرار می دهد. شما نمی توانید مانع دیگران برای رفتارهایشان شوید اما مجبور نیستید اجازه دهید شما را از مسیر یک زندگی موفق و شاد  خارج کنند.

 این راهبردها به شما کمک می کنند قلب خودتان را آرام کنید و با اعتماد به نفس بیشتری سمت آینده حرکت کنید:

 1.احساساتتان را بپذیرید
  طرد شدن، غمگین شدن یا خیانت دیدن می تواند شروع کننده احساسات غم، اضطراب یا خشم باشد. این خیلی مهم است که به جای سرکوب کردن احساساتتان آنها را بپذیرید. انسان ها از طریق روابط با ثبات و قابل اعتماد با دیگران ارتباط بر قرار می کنند و زمانی که زندگی سخت می شود برای دریافت حمایت به افرادی که دوستشان دارند پناه می برند.بیان احساسات و توجه به نشانه های بدنی تان می تواند به تحمل شما کمک کند. سعی کنید فقط بر وضعیت حال تمرکز کنید.

 2.نیازهای برآروده نشده تان را تصدیق کنید
 گام بعدی این است که بقهمید چرا احساس اندوه یا خیانت می کنید. به این فکر کنید که رفتار فرد مقابل به چه نیازی در شما آسیب زده است. آیا به درک شدن، همدلی، حمایت، همراهی، تعهد و یا توجه نیاز داشتید؟ به خودتان اجازه دهید نیازهای برآورده نشده تان را احساس کنید، شاید به تجربه های کودکی تان بر می گردد. آیا نیاز شما فقط برای همین موقعیت است یا تجربه های ناخوشایند گذشته باعث شده واکنش افراطی به این موقعیت نشان دهید. سعی کنید گذشته را از حال جدا کنید. از خودتان بپرسید آیا می توانید این موقعیت براورده نشدن نیازتان را بپذیرید یا می خواهید کاری انجام دهید.

 3.از خودتان مراقبت کنید
 آیا راهی وجود دارد که بتوانید نیازهایتان را برآورده کنید؟ مثلا اگر برنامه سینما رفتن دارید و دوستتان دقیقه آخر کنسل می کند،خودتان بروید. چه دوستان دیگری هستند که بتوانند با شما همراهی کنند؟ اگر نیاز به ارامش و حمایت دارید راه هایی پیدا کنید که خودتان این آرامش را به خودتان بدهید؛ مثلا دوش آب گرم بگیرید یا در طبیعت قدم بزنید. مهم ترین چیز این است که تسلیم نشوید. فکر کنید یک "فرد بزرگسال سالم" در این موقعیت چه رفتاری می کند. می توانید احساساتتان را بنویسید و تلاش کنید به خودتان محبت کنید.

 4.تصمیم بگیرید که آیا لازم است درباره موضوع صحبت کنید یا خیر.
در مورد اینکه ایا در مورد احساساتتان صحبت کنید یا نه فکر کنید. آیا این فرد ظرفیت شنیدن این پیام را دارد یا فورا می خواهند دفاع یا حمله متقابل کنند؟ از صحبت کردن چه انتظاری دارید (عذرخواهی، تلاش برای اصلاح، قول اینکه دیگر تکرار نشود یا غیره)؟ اگر تصمیم گرفتید صحبت کنید یادتان باشد واکنش هیجانی نشان ندهید چون وضعیت را بدتر می کند. قبل از صحبت کردن با خودتان تمرین کنید

 5.انتظاراتتان را بررسی کنید.
 فکر کنید آیا در این موقعیت انتظاراتتان منطقی اند و آیا فرد ظرفیت براروده کردن انتظارات شما را دارد. مثلا شاید خواهر شما به خاطر بچه دار شدن یا شغلش سرش شلوغ شده باشد و به همین دلیل نتواند مثل قبل به شما هرروز زنگ بزند. این موضوع را به خودتان نگیرید. بهتر است انتظاراتتان را با موقعیت، سازگار کنید.

 6.اگر لازم است مرزهای خود را تنظیم کنید.
 اگر این فرد همیشه موجب ناامیدی و ناراحتی شما می شود، فکر کنید چطور می توانید از خودتان محافظت کنید. اگر به وضوح صحبت کردید و این فرد نمی خواهد مسئولیت بپذیرد یا رفتارش را تغییر دهد چطور می توانید بهتر مراقب خودتان باشید؟ آیا ممکن است این فرد را کمتر ببینید یا هرازگاهی با او ارتباط برقرار کنید؟ فکر کنید آیا این فرد را همچنان می خواهید یا بهتر است انرژی تان را صرف آدم دیگری کنید. شاید بخواهید آن فرد بداند که زیر قول زدن ها، دروغ ها یا رفتار بی ادبانه اش را تحمل نخواهید کرد. اجازه دهید آنها بدانند اگر به رفتار نادرستشان ادامه دهند چه پیامدی را باید بپذیرند.مرزهای مناسب می تواند احترام و ارزشمندی شما را حفظ کند.

 یادتان باشد حتی اگر این وضعیت انتخاب شما نباشد، می توانید واکنشتان به موقعیت را خودتان انتخاب کنید.

حقوق معنوی محفوظ و ذکر منبع با کتاب‌شناسی زیر بلامانع است: 
گرینبرگ، ملانی. (1397).وقتی دیگران شما را ناامید و غمگین می کنند چطور از خودتان مراقبت کنید. عاطفه محمدصادق (مترجم). برگرفته در روز؟؟ سال؟؟ از سایت مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی HTTP://MRMZ.IR/  
مطلب قبلی مقابله با ناامیدی در زندگی
مطلب بعدی 3 نکته برای کاهش استرس
چاپ
7539 به این مطلب امتیاز دهید:
4/0

لطفا برای ارسال نظر وارد سایت شوید یا ثبت نام نمایید

x
پیوستن به دریافت کنندگان پیامک های مرکز

  

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های تخصصی 

جهت دریافت اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار و کارگاه های مرکز مشاوره زندگی

 

 

 

قابل توجه علاقمندان دریافت اخبار کارگاه های ویژه عموم

جهت دریافت اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی به آدرس زیر مراجعه نمایید.

لینک سامانه پیامکی اخبار کلاس های مرکز مشاوره زندگی