آیا فرد مقابل شما خودشیفته است؟
پرستون نی
مترجم: عاطفه محمدصادق
(این متن به سفارش مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی تهیه و تنظیم شده است)
"زیاد در مورد خودم حرف زدم، حالا شما در مورد من حرف بزن"
"سخته که از همه بهتر باشی"
اختلال شخصیت خودشیفته یک اختلال روانی است که افراد خودشان را بسیار مهم می دانند و نیاز شدیدی به تایید شدن دارند. اما پشت این اعتماد به نفس به ظاهر بالا، یک عزت نفس بسیار شکننده وجود دارد.
ارتباط با فرد خودشیفته ممکن است به سلامت روان شما نیز آسیب بزند پس لازم است نشانه های این افراد را بدانید:
1.عاشق حرف زدن در مورد خودشان هستند: افراد خودشیفته مدام در مورد خودشان حرف می زنند و حرف های دیگران را نیز به نوعی به خودشان ربط می دهند. موضوعات شایعی که این افراد در خصوص آن صحبت می کنند عبارتند از تعریف و تمجید از خودشان، اغراق در مورد مسائل عادی، کوچک کردن دیگران و تاکید زیاد روی ظاهر مسائل.
2.عدم هماهنگی بین حرف و عمل: رفتار افراد خودشیفته علیه حرف هایشان است. اگر به همراه نشانه های دیگر متوجه شدید بین آنچه شریکتان می گوید و کاری که انجام می دهد تضاد زیادی وجود دارد شاید با یک خودشیفته رو به رو هستید.
3.کسب لذت فوری: افراد خودشیفته تحمل نه شنیدن ندارند. اگر ارضای نیازهای آنها(هیجانی، بین فردی، جنسی و غیره) به تعویق بیفتد علائمی از خشم و خصومت و ناشکیبایی نشان می دهند.
4.قانون شکنی:این افراد به قوانین اعتنایی نمی کنند و قانون شکنی را افتخار می دانند.
5.فریب دادن و بازی کردن با دیگران: برخی افراد خودشیفته از شما برای ارضای نیازهای خودشان استفاده می کنند و برای این کار از فریب دادن و اغواگری و روش های مختلف استفاده می کنند.
6.تحقیر دیگران: اگر به مکالمات این افراد گوش دهید می بینید که مدام از لغت هایی برای کوچک کردن دیگران استفاده می کنند.
حقوق معنوی محفوظ و ذکر منبع با کتابشناسی زیر بلامانع است:
محمدصادق، عاطفه. (1398).آیا فرد مقابل شما خودشیفته است؟. برگرفته در روز؟؟ سال؟؟ از سایت مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره زندگی HTTP://MRMZ.IR/